Κερατέα: Η βία γεννά βία από όλες τις πλευρές

Κερατέα: Η βία γεννά βία από όλες τις πλευρές

Η κλιμάκωση των επεισοδίων που μαίνονται επί τέσσερις μήνες στην Κερατέα «παράγει» μια νέα μορφή βίας, τόσο από τους εξαγριωμένους κατοίκους, όσο όμως και από τις αστυνομικές δυνάμεις οι οποίες ουκ ολίγες φορές έχουν «υπερβάλλει» εαυτόν προβαίνοντας σε επικίνδυνες πράξεις που δεν αρμόζουν σε ένα οργανωμένο σώμα αστυνόμευσης σε μια δημοκρατική χώρα.

Τους τελευταίους μήνες το ρεπορτάζ έχει καταγράψει πρόκληση ζημιών σε οχήματα κατοίκων από αστυνομικούς, απρόκλητες επιθέσεις σε ειρηνικούς διαδηλωτές, εκτόξευση χημικών σε «ευθεία βολή» με σκοπό να προκληθεί τραυματισμός και, στα επεισόδια της Πέμπτης που είχαμε και αρκετούς τραυματισμούς και από τις δύο πλευρές, επίθεση σε δημοσιογράφους που έκαναν το καθήκον τους.

Ενδεικτικό της αγριότητας της κατάστασης που έχει διαμορφωθεί μεταξύ των κατοίκων της Κερατέας και της αστυνομίας είναι το περιστατικό της «μαφιόζικης» επίθεσης σε οικία ζεύγους αστυνομικών, το βράδυ της Πέμπτης, όταν μάλιστα εντός της οικίας βρίσκονταν και τα τέσσερα παιδιά τους. Μια ενέργεια που προκάλεσε τον αποτροπιασμό των υγιώς σκεπτόμενων κατοίκων της Κερατέας και του συντονιστικού τους οργάνου.

Η βία γεννά βία από όλες τις πλευρές. Δεν είναι λίγοι αυτοί που πιστεύουν ότι δεν θα αργήσουμε να θρηνήσουμε και ανθρώπινα θύματα. Οι αρμόδιοι όμως δεν φαίνεται να ανησυχούν ιδιαίτερα με τη διαιώνιση μιας αρρωστημένης κατάστασης, αδυνατώντας ή αδιαφορώντας για την επίλυση του ζητήματος και τον τερματισμό όλων αυτών των εικόνων που προσβάλλουν, περισσότερο από κάθε τι, τη δημοκρατία μας.


Zougla.gr