Στο ΕΣΠΑ η κατασκευή κόμβου στο αεροδρόμιο Καλαμάτας

Στο ΕΣΠΑ η κατασκευή κόμβου στο αεροδρόμιο Καλαμάτας

Την ένταξη στο ΕΣΠΑ του έργου «κατασκευή κόμβου εισόδου στον αερολιμένα Καλαμάτας», με το ποσό του ενός εκατομμυρίου ευρώ, αποφάσισε με αυξημένη πλειοψηφία το Περιφερειακό Συμβούλιο (ΠΕΣΥ) Πελοποννήσου, κατά τη συνεδρίαση του το βράδυ της Δευτέρας.

Παράλληλα, στη συνάντηση συζητήθηκε η ανάγκη ανάπτυξης πολιτικού αεροδρομίου στην Τρίπολη, η λειτουργία του οποίου θεωρείται «η μόνη λύση σωτηρίας για τον τουρισμό της περιοχής».

Όπως τόνισε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης η μετατροπή του στρατιωτικού αεροδρομίου και σε πολιτικό αποτελεί δέσμευση του πρωθυπουργού, ενώ πρόσθεσε ότι έχει ήδη δρομολογηθεί το θέμα με σχετικό αίτημα προς τον υπουργό Αμυνας, Π. Μπεγλίτη.

Για διεθνές ενδιαφέρον από μεγάλους ταξιδιωτικούς πράκτορες για πτήσεις χαμηλού κόστους, έκανε λόγο ο επικεφαλής της οικολογικής συμπολιτείας του Μοριά Λάμπρος Μπούκλης.

Μάλιστα, όπως ανακοίνωσε ο ίδιος, σύντομα θα σταλεί στο ΠΕΣΥ Πελοποννήσου ολοκληρωμένη πρόταση από συγκεκριμένο μεταφορικό κολοσσό που έχει εκδηλώσει ενδιαφέρον για ανάπτυξη δρομολογίων από το αεροδρόμιο Τρίπολης προς τα ελληνικά νησιά και το εξωτερικό. kalamata airport

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ