Πως έστησε το μεγάλο κόλπο ο εφοριακός!

Πως έστησε το μεγάλο κόλπο ο εφοριακός!

Σήμερα αποκαλύπτεται ο μεγάλο κόλπο που είχε στήσει ο εφοριακός και το παράνομο κύκλωμά του, αλλά και τις διαδρομές των χρημάτων μέχρι τα δύο εκατομμύρια ευρώ να καταλήξουν στον τραπεζικό λογαριασμό του.

Ως τον εγκέφαλο ενός επικίνδυνου κυκλώματος που δρούσε παράνομα για παραπάνω από δύο χρόνια παρουσιάζουν οι διωκτικές αρχές τον εφοριακό που με την πολύτιμη βοήθεια των συνεργών του κατάφερε να αποσπάσει από τα ταμεία της ΚΓ’ ΔΟΥ Αθηνών τεράστια χρηματικά ποσά. Το κύκλωμα είχε δημιουργήσει μια καλοστημένη «επιχείρηση» προκειμένου να κινείται με τέτοιο τρόπο ώστε πολύ δύσκολα να μπορεί κάποιος να υποψιαστεί το παραμικρό για τις παράνομες κερδοφόρες πράξεις του.

Εκτός από τον εφοριακό, σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις των ανθρώπων του ΣΔΟΕ, τα άτομα που συμμετείχαν στο κύκλωμα δεν φαίνεται να είναι και εκείνα υπάλληλοι στη συγκεκριμένη εφορία, αλλά πρόσωπα της εκτίμησής του και της απόλυτης εμπιστοσύνης του, που τώρα αναζητούνται από τις αρχές προκειμένου να δώσουν τις δικές τους εξηγήσεις. Ολοι μαζί είχαν καταφέρει, σύμφωνα με πληροφορίες, να στήσουν ένα δίκτυο ανύπαρκτων εταιρειών, οι οποίες εμφανίζονταν να αναλαμβάνουν κατά καιρούς σημαντικά έργα του Δημοσίου.

Ετσι, με αφορμή αυτό οι εταιρείες προσκόμιζαν για μεγάλο χρονικό διάστημα στην ΚΓ’ ΔΟΥ Αθηνών πλαστά έγγραφα και δικαιολογητικά, όπως τιμολόγια, εντάλματα πληρωμής και έξοδα, με αποτέλεσμα μέσα από όλη αυτή τη διαδικασία να μπορούν εύκολα να εισπράττουν κατά καιρούς μεγάλα χρηματικά ποσά. Βέβαια σε όλο αυτό συντέλεσε πάρα πολύ και το γεγονός ότι ο εφοριακός κατείχε μια σημαντική θέση μέσα στο τμήμα εξόδων της συγκεκριμένης εφορίας, που εδρεύει στην οδό Πιπίνου στο κέντρο της Αθήνας. Με άλλα λόγια είχε τη δυναττότητα χωρίς να τον ελέγχει κανείς να υπογράφει τα αποδεικτικά που προσκόμιζαν οι υποτιθέμενοι υπάλληλοι των εταιρειών αυτών και χωρίς κανένα πρόβλημα να κόβει εντάλματα πληρωμής για το ανύπαρκτο έργο τους.

Κατά τον έλεγχο που πραγματοποιούν όλες αυτές τις ημέρες οι άνθρωποι του ΣΔΟΕ, προκειμένου να ξετυλίξουν το κουβάρι της παράνομης αυτής δράσης, εντοπίστηκαν μεταξύ άλλων και σημαντικά έγγραφα μέσα από τα οποία φαίνεται καθαρά η διαδρομή που ακολουθούσαν τα χρήματα από τα ταμεία της ΚΓ’ ΔΟΥ Αθηνών, μέχρι τον τελικό τους αποδέκτη, που μεταξύ άλλων ήταν και ο εφοριακός. Τα μεγάλα χρηματικά ποσά, όπως όλα δείχνουν, είχαν αρχικό προορισμό γνωστό τραπεζικό υποκατάστημα στο κέντρο της Αίγινας, ενώ από εκεί έκαναν το αμέσως επόμενο «ταξίδι» τους που ήταν οι τραπεζικοί λογαριασμοί δύο πολύ δικών του ανθρώπων στην Αθήνα, που δεν ξεχνούσαν ποτέ να τακτοποιήσουν τις εκκρεμότητές τους με τον εφοριακό, που έβλεπε ολοένα και περισσότερο την περιουσία του να αυξάνεται.

Αυτός άλλωστε ήταν και ο λόγος που οι άνθρωποι του ΣΔΟΕ άρχισαν να ασχολούνται μαζί του, αφού διαπιστώθηκαν κινήσεις τεράστιων χρηματικών ποσών σε τραπεζικό του λογαριασμό που δεν δικαιολογούνταν με τα δηλωθέντα εισοδήματά του. Αμεση μάλιστα ήταν και η αντίδραση της προϊσταμένης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών της Αθήνας, Ελένης Ράικου, η οποία διέταξε αμέσως τη διενέργεια κατεπείγουσας αυτοπρόσωπης προκαταρκτικής εξέτασης προκειμένου να διαπιστωθεί αν ο εφοριακός έχει διαπράξει το αδίκημα της υπεξαίρεσης των δύο εκατομμυρίων ευρώ.

Την εισαγγελική έρευνα διενεργούν οι εισαγγελείς του οικονομικού τμήματος της Εισαγγελίας της Αθήνας, ενώ ήδη το ΣΔΟΕ σε συνεργασία με την ΚΓ’ ΔΟΥ Αθηνών ελέγχει αν πράγματι τα χρήματα έκαναν «φτερά», ενώ με εντολή του προέδρου της Αρχής Καταπολέμησης του Ξεπλύματος Βρόμικου Χρήματος, Παναγιώτη Νικολούδη, έχει δεσμευτεί η περιουσία του συγκεκριμένου εφοριακού. Αξίζει να σημειωθεί ότι κατά τη διάρκεια της χθεσινής ημέρας οι συνάδελφοί του στην εφορία δεν δέχτηκαν να πουν το παραμικρό για τον εφοριακό, αφού με τους περισσότερους διατηρούσε άριστες σχέσεις. Το γραφείο του που βρίσκεται στον δεύτερο όροφο της εφορίας ήταν κλειστό, ενώ δεν επιτρεπόταν σε κανέναν η είσοδος.

Νοσηλεύεται σε ψυχιατρείο σε πολύ κακή κατάσταση!

Σε γνωστή ψυχιατρική κλινική της Αττικής, και μάλιστα σε κακή ψυχολογική κατάσταση φημολογείται, ότι βρίσκεται ο εφοριακός της ΚΓ’ ΔΟΥ Αθηνών από το βράδυ της Τετάρτης, οπότε έγινε γνωστή η υπόθεση της υπεξαίρεσης. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι θεράποντες γιατροί του από την πρώτη κιόλας στιγμή που τον είδαν διέγνωσαν την κακή ψυχολογική κατάσταση στην οποία είχε περιέλθει και προσπαθούν να κάνουν ό,τι χρειάζεται προκειμένου να συνέλθει το συντομότερο δυνατό, ώστε να είναι έτοιμος να απαντήσει στα καυτά ερωτήματα που θα του τεθούν.

Με την ψυχιατρική κλινική και τους θεράποντες γιατρούς του επικοινωνούν συνεχώς οι άνθρωποι του ΣΔΟΕ για να μαθαίνουν την πορεία της υγείας του. Από τα αποτελέσματα των μέχρι στιγμής εξετάσεων οι γιατροί δεν είναι σε θέση να απαντήσουν με σιγουριά για το χρονικό διάστημα που θα χρειαστεί να περάσει μέχρι ο εφοριακός να αρχίσει να επικοινωνεί και πάλι όπως πριν. Σύμφωνα με πληροφορίες, έχει κλονιστεί τόσο πολύ η ψυχολογία του με όλα αυτά που έχουν γίνει, και τώρα το μόνο που χρειάζεται είναι ηρεμία κι ένα χαλαρό περιβάλλον που θα τον κρατά μακριά από ένταση μέχρι να ηρεμήσει και να συνέλθει. Αλλωστε, το σωστό είναι, όταν θα κληθεί να καταθέσει για όλα όσα γνωρίζει για την υπόθεση που εδώ και δύο μέρες έχει αναστατώσει τους εφοριακούς κύκλους, να αισθάνεται εντελώς καλά ώστε να δώσει όλες τις απαιτούμενες απαντήσεις για να λυθεί το μυστήριο με την υπεξαίρεση των χρημάτων το συντομότερο δυνατό.

ΠΕΡΙΕΡΓΗ ΚΛΟΠΗ ΣΤΟ ΣΔΟΕ

Μια περίεργη κλοπή δύο φορητών υπολογιστών από το κτίριο του ΣΔΟΕ στη διασταύρωση των οδών Πειραιώς και Χαμοστέρνας εξετάζουν με έντονο ενδιαφέρον οι διωκτικές αρχές. Οι υπολογιστές ανήκαν σε δύο υπαλλήλους της υπηρεσίας και ήταν τοποθετημένοι μέσα σε φοριαμούς.

Σύμφωνα με καλά διασταυρωμένες πληροφορίες της «Espresso», οι δράστες της κλοπής δεν άφησαν ίχνη διάρρηξης στο κτίριο όπου στεγάζονται τα γραφεία του ΣΔΟΕ, άφησαν όμως ίχνη παραβίασης σε δύο φοριαμούς, μέσα στους οποίους ήταν κλειδωμένοι οι δύο φορητοί υπολογιστές, υπαλλήλων της υπηρεσίας.

Σύμφωνα με την καταγραφή του περιστατικού, ο ένας υπολογιστής ανήκει σε μια υπάλληλο, η οποία δεν είχε αρχεία της υπηρεσίας αποθηκευμένα στον σκληρό δίσκο, ενώ αντίθετα, σύμφωνα πάντα με πληροφορίες, ο δεύτερος υπολογιστής περιείχε αρχεία από υποθέσεις που είχε χειριστεί ο υπάλληλος.


πηγή: Espressonews.gr