Πάγκαλος: Αναψε φωτιές «συνέντευξη» στη Χουριέτ

Σάλο προκάλεσαν χθες δηλώσεις που έκανε, σύμφωνα με τη «Χουριέτ», ο Θ. Πάγκαλος αναφερόμενος στις ομοιότητες και τις διαφορές των οικονομικών προβλημάτων που αντιμετώπισαν η Τουρκία και η Ελλάδα.

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, που βρέθηκε τις προηγούμενες ημέρες στην Κωνσταντινούπολη, δήλωσε, σύμφωνα πάντα με τη «Χουριέτ», ότι όταν οι Τούρκοι δούλευαν οι Ελληνες τεμπέλιαζαν. Η τουρκική εφημερίδα κυκλοφόρησε μάλιστα με τίτλο… «Ο τζίτζικας και ο μέρμηγκας»!

Ο Θ. Πάγκαλος υπερασπίστηκε και την αγορά της Finansbank. «Κάποιοι εθνικιστές στην Ελλάδα ενοχλήθηκαν, αλλά σήμερα η Finansbank είναι μία από τις πιο επιτυχημένες επενδύσεις» είπε χαρακτηριστικά και άφησε αιχμές για Ελληνες τραπεζίτες:

«Οι δικές μας τράπεζες είναι αποτυχημένες, αν πάρουν ως παράδειγμα τις τουρκικές θα συμμαζευτούν». Ο Θ. Πάγκαλος, πάντως, δεν χαρίστηκε στους οικοδεσπότες του, καθώς επισήμανε ότι «το θέμα της αγοράς και της πώλησης ακινήτων από τους Ελληνες υπηκόους έχει επιλυθεί, αλλά δεν έχει ανοίξει ακόμη η Θεολογική Σχολή της Χάλκης και δεν έχει ξεκινήσει ακόμη η ακτοπλοϊκή σύνδεση της Ιμβρου με τη Λήμνο».

Με την επιστροφή του στην Αθήνα ο Θ. Πάγκαλος δεν αποκλείεται να συναντηθεί με τον Γ. Παπανδρέου, καθώς εκκρεμεί εδώ και κάποιες εβδομάδες ένα ραντεβού των δύο ανδρών. Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης πιστεύει πως ο Τ. Ερντογάν έβγαλε με επιτυχία τη χώρα του από το ΔΝΤ προχωρώντας σε τολμηρές μεταρρυθμίσεις, ένα παράδειγμα που θα πρέπει να αξιοποιηθεί και από την Αθήνα, αν δεν θέλει να βρεθεί σε φαύλο κύκλο… μνημονίων!

Οι δηλώσεις του προκάλεσαν την αντίδραση της ΝΔ: «Ο κύριος ”μαζί τα φάγαμε” ξαναχτύπησε».

Η ανακοίνωση της αξιωματικής αντιπολίτευσης προκάλεσε ανακοίνωση της αντιπροεδρίας σύμφωνα με την οποία ο Θ. Πάγκαλος δεν είχε καμία επαφή με εκπροσώπους Τύπου, ούτε έκανε δηλώσεις, ούτε έδωσε συνέντευξη, κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στο Φανάρι.


πηγή ethnos.gr