Έφτασε στη χώρα μας το VW Touareg πλήρες ανανεωμένο

Πλήρως αναβαθμισμένο, με πιο δυναμική εμφάνιση, πλουσιότερο εξοπλισμό, νέα συστήματα ασφαλείας και έναν αποδοτικό πετρελαιοκινητήρα, επιστρέφει στην αγορά το μεγάλο πολυτελές SUV της γερμανικής φίρμας.

Το ανανεωμένο Touareg είναι διαθέσιμο και στην Ελλάδα, με την τιμή να ορίζεται στα 83.000 ευρώ. Διακρίνεται για την επιβλητική εμφάνιση του αμαξώματος και το κομψό εσωτερικό. Η VW έχει δώσει ιδιαίτερη προσοχή στην καμπίνα, με την ποιότητα κατασκευής και την εργονομία να κυμαίνονται σε υψηλά επίπεδα.

Ο εξοπλισμός του μοντέλου είναι υπέρ-πλήρης, περιλαμβάνοντας από τη βασική έκδοση νέα συστήματα υποβοήθησης του οδηγού ή εξελιγμένες εκδοχές των προηγούμενων, όπως τα Adaptive Cruise Control, ACC Plus, Front Assist, City Emergency Braking, Side Assist και Park Pilot.

Στη χώρα μας προσφέρεται με τον 3.0 V6 TDI κινητήρα, απόδοσης 262 ίππων και 580 Nm ροπής. Οι επιδόσεις είναι εξαιρετικές, με τα 0-100 να έρχονται σε 7,3 δευτερόλεπτα και την τελική ταχύτητα να ξεπερνά τα 220 χλμ/ώρα. Την ίδια στιγμή, η μέση κατανάλωση καυσίμου είναι μόλις 6,9 λίτρα ανά 100 χιλιόμετρα, με το μοτέρ να περιλαμβάνει καταλυτικό μετατροπέα SCR, καλύπτοντας τις προδιαγραφές Euro6. H κίνηση περνά στους τροχούς μέσω αυτόματου κιβωτίου Tiptronic 8 σχέσεων.

Τέλος, διατίθεται αποκλειστικά στην έκδοση Terrain Tech, όπου αντί για το κλασσικό διαφορικό Torsen, φέρει ένα πιο ισχυρό, ειδικά εξελιγμένο για κίνηση εκτός δρόμου κεντρικό διαφορικό, που περιλαμβάνει υποπολλαπλασιασμό των σχέσεων (2.69:1), καθώς και δυνατότητα κλειδώματος. Σε νορμάλ συνθήκες η κατανομή της ροπής είναι 40:60 εμπρός-πίσω και μπορεί να κλειδώσει σε 50:50. Επιπλέον υπάρχει η δυνατότητα κλειδώματος 100% του πίσω διαφορικού. Σε αυτή την έκδοση περιλαμβάνεται και η ενισχυμένη ανάρτηση με αυξημένη απόσταση από το έδαφος (10mm εμπρός και 15mm). Όλα τα παραπάνω εξασφαλίζουν την κίνηση σε εδάφη με κλίση μέχρι και 45 μοίρες.

Λόγω της μικρής ζήτησης στην Γερμανία αναμένεται να πέσει και άλλο η τιμή στην αρχή του 2016 οπότε καλό θα ήταν να περιμένετε λίγο ακόμη.