“Βουτιά” στον τουρισμό στην Ιαπωνία

Βουτιά στον τουρισμό στην Ιαπωνία

μετά το σεισμό των 9 Ρίχτερ, το καταστροφικό τσουνάμι και τη συνεχιζόμενη πυρηνική κρίση, μειώθηκε ραγδαία.

Ο εθνικός οργανισμός τουρισμού της Ιαπωνίας ανέφερε ότι οι αφίξεις από το εξωτερικό μειώθηκαν κατά 50,3% τον Μάρτιο σε σύγκριση με μία χρονιά νωρίτερα. Το ποσοστό είναι το υψηλότερο που έχει καταγραφεί ποτέ.

Ειδικότερα, από την 12η ως την 31η Μαρτίου, η μείωση φθάνει το 73% σε σύγκριση με την αντίστοιχη περυσινή περίοδο.

Η πτώση αφορά σε όλες τις εθνικότητες, με ποσοστά 34,1% για τους τουρίστες από την Ινδία και 64,6% για τους τουρίστες από τη Γερμανία. Ο αριθμός των επισκεπτών από τη Νότια Κορέα, όπου η Ιαπωνία είναι ο δημοφιλέστερος προορισμός, μειώθηκε κατά 47,4%, ενώ από την Κίνα, όπου η Ιαπωνία είναι ο δεύτερος δημοφιλέστερος προορισμός, ο αριθμός των επισκεπτών μειώθηκε κατά 49,3%.

Η καταστροφή της 11ης Μαρτίου σκότωσε 13.392 ανθρώπους, ενώ 15.133 άνθρωποι παραμένουν καταχωρημένοι στους καταλόγους των αγνοούμενων, σύμφωνα με την εθνική αστυνομία.

Κατάσχεση αυτοκινήτων με ραδιενέργεια στη ρωσική Άπω Ανατολή

Στο μεταξύ, περίπου 50 αυτοκίνητα που εξέπεμπαν υπερβολικά υψηλό ποσοστό ραδιενέργειας κατασχέθηκαν τις τελευταίες εβδομάδες στη ρωσική Άπω Ανατολή, όπως δήλωσε ένας υπεύθυνος των περιφερειακών τελωνείων στο Βλαδιβοστόκ.

Τα οχήματα αυτά, που ήταν μολυσμένα από καίσιο-127 και ουράνιο-238 σε επίπεδα διπλάσια ως εξαπλάσια αυτών που θεωρούνται φυσιολογικά, φυλάσσονται σε χώρο στάθμευσης μακριά από τα υπόλοιπα εν αναμονή μιας απόφασης των υγειονομικών αρχών.

Δύο ως τρία πλοία που μεταφέρουν καθένα περίπου 30 μεταχειρισμένα οχήματα φθάνουν καθημερινά στο λιμάνι του Βλαδιβοστόκ προερχόμενα από την Ιαπωνία.

Το Βλαδιβοστόκ, η κύρια πόλη της ρωσικής Άπω Ανατολής, βρίσκεται σε απόσταση περίπου 1.000 χιλιομέτρων από τον ιαπωνικό πυρηνικό σταθμό της Φουκουσίμα που επλήγη από το σεισμό και το τσουνάμι της 11ης Μαρτίου.


epikaira.gr