Γιάννα Δεσποτοπούλου: ο γίος μου προπηλακίστηκε πριν λίγες μέρες..

Γιάννα Δεσποτοπούλου: «ο γιος μου δεν είναι ο υψηλότερα αμοιβόμενος στους Ελληνικούς Special Olympics!»

Τις δικές της απαντήσεις στις καταγγελίες για αλόγιστη σπατάλη δημόσιου χρήματος, στην απογοητευτική τελετή έναρξης, στην απουσία του πρωθυπουργού, αλλά και στον διορισμό του υιού της με ετήσιες απολαβές κοντά στις 95.000 ευρώ δίνει μιλώντας στο «ΘΕΜΑ» η κυρία Γιάννα Δεσποτόπουλου, πρόεδρος των Special Olympics. «Ας έρθουν να με ελέγξουν», λέει η κυρία Δεσποτόπουλου απαντώντας στις καταγγελίες. Υποστηρίζει ότι η τελετή έναρξης ήταν ένα πολύ ωραίο θέαμα και καταλήγει ότι ο γιος της καλώς προσελήφθη και αμοίβεται πλουσιοπάροχα, καθώς έχει φέρει στον Οργανισμό χορηγίες ύψους 7 εκατ. ευρώ…

Δημοσιεύματα των τελευταίων ημερών σάς κατηγορούν για αλόγιστη σπατάλη δημόσιου χρήματος, σε μια εποχή όπου η Ελλάδα βρίσκεται στο χείλος του γκρεμού. Δεν είναι προκλητικό οι αγώνες να στοιχίζουν 70 εκατ. ευρώ;

Όλα όσα ακούγονται στα κανάλια είναι προσωπικές επιθέσεις και πραγματικά δεν ξέρω το γιατί. Είκοσι ένα χρόνια δεν το είχα ζήσει αυτό. Εγώ εθελόντρια ήμουν, εθελόντρια είμαι και θα μείνω. Πραγματικά διερωτώμαι κι εγώ όταν όλα αυτά τα Μέσα που μέχρι πρότινος μας έπλεκαν το εγκώμιο ξαφνικά άρχισαν μια αδικαιολόγητη επίθεση απέναντι στο πρόσωπο μου. Εμένα η κυβέρνηση μου ανέθεσε να οργανώσω τους αγώνες, εγώ απλώς εκτελώ μια εντολή που μου δόθηκε με έναν συγκεκριμένο προϋπολογισμό. Δεν είμαι μόνη μου, είναι η οργανωτική και η εκτελεστική επιτροπή. Τα μέλη της εκτελεστικής επιτροπής είναι αυτά που αποφασίζουν το τι γίνεται και πώς γίνεται και όλα τα μέλη της είναι διορισμένα από την κυβέρνηση. Εγώ είμαι μία μέσα στους πολλούς. Επειδή λένε πάρα πολλά, εγώ δεν έχω να φοβηθώ τίποτα. Ας έρθουν και οι εισαγγελείς και οι ελεγκτές Δημόσιας Διοίκησης και το Ελεγκτικό Συνέδριο για να δουν με πόση φροντίδα προσπαθούμε να κόψουμε. Δεν κόβεται τίποτε άλλο. Το επόμενο βήμα, εάν είναι να κόψουμε, είναι να ταΐζουμε τα παιδιά κονσέρβες. Εκεί έχουμε φτάσει.

Οι Special Olympics που διεξήχθησαν στο Δουβλίνο και τη Σανγκάη κόστισαν 30 και 36 εκατ. ευρώ αντίστοιχα. Γιατί στην Ελλάδα στοιχίζουν 70 εκατ. ευρώ;

Δεν είναι σωστά τα στοιχεία που παρουσιάζονται στα κανάλια. Ανέφεραν ότι οι Special Olympics στη Σανγκάη στοίχισαν 36 εκατ. ευρώ, αλλά ξέχασαν να βάλουν έναν άσο μπροστά, γιατί οι αγώνες στη Σανγκάη στοίχισαν 136 εκατ. ευρώ. Η τελετή έναρξης στην Κίνα στοίχισε 22 εκατ. δολάρια και στο Δουβλίνο 78 εκατ. ευρώ. Το θέμα είναι ότι μιλάνε χωρίς αποδεικτικά στοιχεία. Δεν ξέρω από πού αντλούν αυτά τα στοιχεία και ειλικρινά λυπάμαι. Εμείς αυτό που θέλουμε είναι να περάσουμε θετικά μηνύματα και το έχουμε καταφέρει. Το CNN είχε ένα καταπληκτικό ρεπορτάζ για τους Ολυμπιακούς και αναφέρει ότι το μόνο καλό που γίνεται σε αυτή τη χώρα είναι η διοργάνωση των αγώνων. Οι «China Times» είχαν τρείς σελίδες αφιέρωμα, η χώρα μας προβάλλεται για κάτι καλό.

Η διεθνής επιτροπή των Special Olympics καλύπτει κάποια έξοδα;

Όχι, απλώς μας βοήθησε με τους διεθνείς χορηγούς και μας μετέδωσαν την τεχνογνωσία. Εγώ εξασφάλισα πάρα πολλές χορηγίες, άλλες σε είδος και άλλες σε μετρητά. Η συμμετοχή της πολιτείας είναι 25 εκατ. ευρώ.

Ο κόσμος πώς σας αντιμετωπίζει μετά τα δημοσιεύματα;

Έπειτα από όλο αυτό τον πόλεμο που έχουμε δεχτεί από κάποια μέσα ενημέρωσης, έχει αρχίσει ο κόσμος να μας αντιμετωπίζει ειρωνικά. Και είναι τόσο κρίμα ακόμα και οι εθελοντές μας να ακούν ειρωνικά σχόλια, που έχουν δώσει την ψυχή τους και είναι νέα παιδιά.

Ο Ισίδωρος Κούβελος, πρόεδρος της Διεθνούς Ολυμπιακής Ακαδημίας, μίλησε για «βάναυση παραποίηση του Παναθηναϊκού Σταδίου» και χαρακτήρισε το σκηνικό «κιτς».

Κοιτάξτε, δεν θέλω να σχολιάσω δηλώσεις του κυρίου Κούβελου. Όσοι ήταν στην τελετή έναρξης είδαν ότι ήταν μια πολύ καλή τελετή. Τα συγχαρητήρια που πήραμε από τα διεθνή δίκτυα είναι αρκετά. Η Ελλάδα προβλήθηκε χάρη στους Special Olympics.

Ο πρωθυπουργός εντέλει δεν παραβρέθηκε στην τελετή έναρξης. Σας ενημέρωσε ότι δεν θα παραστεί;

Ο πρωθυπουργός μάς είχε στείλει ακόμα και το σχέδιο της ομιλίας του και στην πρόβα το είχαμε διαβάσει. Ο κ. Παπανδρέου εκείνες τις ημέρες ήταν στις Βρυξέλλες, στη Σύνοδο Κορυφής. Ήταν άλλοι υπουργοί, δεν μπορούμε σε τέτοιες δύσκολες στιγμές, όπου ο πρωθυπουργός αγωνίζεται να πετύχει κάτι, να απαιτούμε να παρευρεθεί. Κατανοούμε το πρόγραμμα του.

Στην πρόβα που έγινε πριν από την τελετή έναρξης ακούστηκαν γιουχαΐσματα όταν από τα μεγάφωνα ακούστηκε το όνομα του;

Δεν ήμουν παρούσα στη γενική πρόβα. Ρώτησα όμως κάποιους συνεργάτες και μου το επιβεβαίωσαν. Ο κόσμος αυτή την εποχή είναι πιο ευαίσθητος και με όλα όσα λαμβάνουν χώρα είναι αναμενόμενο να υπάρχουν και αντιδράσεις.

Η απάντηση για το ¨βόλεμα¨ του γιου της

Γράφτηκαν πολλά και για τον διορισμό του γιου σας ως τεχνικού προϊσταμένου, του οποίου οι απολαβές ανέρχονται στις 93.000 ευρώ τον χρόνο. Τι απαντάτε στα σχόλια περί οικογενειοκρατίας;

Πράγματι, ο γιος μου εργάζεται εδώ. Όταν πριν από 3,5 χρόνια είχαμε κάνει πρόσκληση για προσλήψεις, είχε κάνει αίτηση και ο γιος μου. Δεν μπορεί να απαγορεύσει κανείς σε έναν νέο άνθρωπο να κάνει αίτηση. Αυτοί που κάνουν τις προσλήψεις δεν είμαι εγώ, είναι ο εκτελεστικός διευθυντής, τους περνάει από συνεντεύξεις κ.λπ. Ο γιος μου έχει μεγάλη εμπειρία στο αντικείμενο, με εξειδίκευση στην τεχνολογία των αγώνων. Ο γιος μου βρήκε 6,9 εκατ. ευρώ σε χορηγία. Αλλά ο κόσμος αυτά τα ξεχνάει. Εκείνος έχει υπογράψει μια σύμβαση έργου και δεν είναι από τους υψηλότερα αμειβόμενους εδώ μέσα. Υπάρχουν άλλοι που παίρνουν πολλά περισσότερα. Λυπάμαι που οι επιθέσεις είναι σε προσωπικό επίπεδο.

Εκείνος επηρεάστηκε από το γεγονός ότι το όνομα του έγινε πρώτη είδηση στα κανάλια;

Ο γιος μου είναι ένας νέος άνθρωπος και δηλητηριάστηκε. Μάλιστα πριν από λίγες ημέρες μπήκε στην τράπεζα και τον προπηλάκισαν γιατί φόραγε την εμφάνιση των Special Olympics. Έχω κάνει τόσα για τα παιδιά του κόσμου και δεν μπορώ να προστατεύσω τα παιδιά μου.

Πηγή: Πρώτο Θέμα