Βροχή από μολότοφ και δακρυγόνων στο Σύνταγμα

Εκρηκτικό είναι το κλίμα που επικρατεί αυτή την ώρα έξω από τη Βουλή, καθώς ομάδες διαδηλωτών πετούν βόμβες μολότοφ στους αστυνομικούς.

Νέα επίθεση κουκουλοφόρων στους αστυνομικούς σε Αμαλίας και Βασ.Σοφίας. Βροχή από μολότοφ και δακρυγόνων. Οι κουκουλοφόροι πετούν μολότοφ, πέτρες και ξύλα. Απαντούν με δακρυγόνα και κρότου λάμψης οι αστυνομικοί.

Στην συζήτηση για το νέο Μνημόνιο στη Βουλή παρενέβη πριν από λίγο ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Π. Λαφαζάνης, αλλά με θέμα τα επεισόδια. «Εμείς συζητάμε αλλά γίνεται κόλαση στο Σύνταγμα, έχει εξαπολυθεί ένας χημικός πόλεμος. Που είμαστε; Σε εμφύλια κατάσταση; Τα δακρυγόνα έρχονται μέσα στη Βουλή» τόνισε.

Στη συνέχεια εξέφρασε τον φόβο του ότι ανά πάσα στιγμή μπορεί να συμβεί τραγωδία. «Κάνω έκκληση στην κυβέρνηση να μαζέψει τα ΜΑΤ. Το παιχνίδι ΜΑΤ-κουκουλοφόρων πρέπει να σταματήσει από τα γνωστά- άγνωστα κέντρα που δεν θέλουν αυτό το λαϊκό ποτάμι» ανέφερε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

ΩΡΑ 18:16 Επεισόδια και στην οδό Ερμού. Εγκλωβισμένοι πολίτες προσπαθούν να βρουν τρόπο διαφυγής. Κουκουλοφόροι πετουν μολότοφ και τα ΜΑΤ χημικά ενώ γύρω υπάρχουν πολίτες.

ΩΡΑ 18:10 Συνεχίζονται τα επεισόδια στην οδό Βασ.Γεωργίου. Στο Σύνταγμα έφτασε και ασθενοφόρο.

ΩΡΑ 18:05 Με φανερά τα συμπτώματα της δύσπνοιας, εξαιτίας της ρήψης χημικών από τις αστυνομικές δυνάμεις, έφθασε στη Βουλή ο Μανώλης Γλέζος ο οποίος δήλωσε ότι τα μέτρα αυτά τα οποία είναι εναντίον του ελληνικού λαού καταλύουν επιπλέον κάθε έννοια συνταγματικής και δημοκρατικής νομιμότητας.

ΩΡΑ 17:53 Νέα επίθεση κουκουλοφόρων στους αστυνομικούς σε Αμαλίας και Βασ.Σοφίας. Βροχή από μολότοφ και δακρυγόνων. Οι κουκουλοφόροι πετούν μολότοφ, πέτρες και ξύλα. Απαντούν με δακρυγόνα και κρότου λάμψης οι αστυνομικοί.

ΩΡΑ 17:45 Πέταξαν μολότοφ σε αστυνομικό φυλάκιο στην πλαϊνή είσοδο της Βουλής. Με δακρυγόνα απάντησαν τα ΜΑΤ.
Ένας ελαφράς τραυματίας αστυνομικός.

Οι μολότοφ πέφτουν βροχή, ενώ την ίδια ώρα οι αστυνομικοί έχουν εξαπολύσει χημικό πόλεμο με ομοβροντία χειροβομβίων κρότου λάμψης και δακρυγόνων.

Στην πλατεία έχουν εμφανιστεί και κουκουλοφόροι οι οποίοι πετούν συνεχώς μολότωφ και πέτρες στους αστυνομικούς.

Είχε προηγηθεί ρίψη χειροβομβίδων κρότου λάμψης σε μια προσπάθεια των αστυνομικών να αποτρέψουν την απόπειρα ομάδας διαδηλωτών να σπάσει τον αστυνομικό κλοιό, μπροστά στον Άγνωστο Στρατιώτη.

Προς στιγμή οι διαδηλωτές απομακρύνθηκαν από μεγάλο τμήμα της λεωφόρου Αμαλίας, στη συνέχεια ωστόσο ανασυντάχθηκαν.

Star.gr