4 συμβουλές που θα καθοδηγήσουν τα χειμερινά σου ψώνια

Αν προτιμάς περισσότερο το καλοκαίρι, τότε είναι λογικό να δυσκολεύεσαι λίγο όταν έρχεται η ώρα να κάνεις τα χειμερινά σου ψώνια. Ή μπορεί ακόμη και να τα αποφεύγεις εντελώς, γιατί πολύ απλά δεν έχεις ιδέα πώς να τα κάνεις αποτελεσματικά. Μην αγχώνεσαι, όμως. Για φέτος θα έχεις τις παρακάτω συμβουλές να σε καθοδηγούν!

Μην περιοριστείς στα χοντρά ρούχα

Αρχίζοντας, θέλουμε να σου υπενθυμίσουμε το εξής: Το χειμώνα δεν χρειάζεται να επιλέγεις μόνο χοντρά γυναικεία ρούχα. Προφανώς και θα χρειαστείς πουλόβερ γυναικεία, μακρυμάνικες, χοντρές μπλούζες, μπουφάν κ.ο.κ. Αλλά δεν πρέπει να ξεχάσεις τα πιο λεπτά κομμάτια τα οποία θα σε βοηθήσουν να κάνεις layering. Είναι σημαντικό να μπορείς να αφαιρείς στρώσεις ρούχων, καθώς συνήθως τα σπίτια είναι ζεστά το χειμώνα. Δεν θέλεις να επισκεφθείς κάποιον και να καταλήξεις να ιδρώνεις.

Υπολόγισε το κρύο που θα κάνει

Αντίστοιχα, είναι σημαντικό να υπολογίσεις πόσο κρύο θα κάνει εκεί που μένεις. Ομολογουμένως, αυτό δεν είναι και το πιο εύκολο πράγμα να γνωρίζεις, αλλά μπορείς να το υποθέσεις με βάση την εμπειρία σου από τον τόπο σου. Αν εκεί που μένεις συνήθως χιονίζει, τότε το πιο λογικό είναι να αγοράσεις ένα πιο χοντρό μπουφάν, αλλά και χοντρά πουλόβερ γυναικεία, για παράδειγμα. Αν πάλι ο καιρός είναι λίγο πιο ήπιος, ακόμη και ένα τζιν μπουφάν μπορεί να είναι αρκετό.

Αγόρασε ακριβώς αυτά που χρειάζεσαι

Το χειμώνα είναι πολύ σημαντικό να μην βγεις εκτός budget. Μην αφήσεις τις εκπτώσεις ή τα νέα trends να σε παρασύρουν. Γιατί; Σκέψου μόνο ότι πολύ σύντομα θα πρέπει να αρχίσεις τα Χριστουγεννιάτικα δώρα για την οικογένεια και τους φίλους σου. Οπότε δεν σε συμφέρει καθόλου το να μην δημιουργήσεις μια λίστα για τα χειμερινά σου ψώνια και να μην την ακολουθήσεις κατά γράμμα.

Επίλεξε κλασικά κομμάτια

Επίλεξε κλασικά κομμάτια ή κομμάτια που ξέρεις ότι θα μείνουν για αρκετό καιρό ακόμη στη μόδα. Αυτό είναι σημαντικό, πρώτον για να μπορείς να κάνεις περισσότερους συνδυασμούς με τα ρούχα που ήδη έχεις, αλλά και για να μπορείς να απολαύσεις τα καινούργια σου ρούχα για ακόμη περισσότερο καιρό. Τα κλασικά κομμάτια αποτελούν, επίσης, την τέλεια βάση για συνδυασμούς με πιο trendy ρούχα, οπότε κερδίζεις σε κάθε περίπτωση.

Δύο τελευταίες συμβουλές που έχουμε για εσένα είναι οι εξής:

Μην συμβιβαστείς σε ό,τι αφορά την ποιότητα και ακολούθησε για τα ψώνια σου τη χρωματική παλέτα που υπάρχει ήδη στην ντουλάπα σου. Αν υπάρχει μια συνοχή στο χρώμα, θα μπορείς να κάνεις συνδυασμούς και με λιγότερα κομμάτια. Και θυμήσου ότι το γκρι, το καφέ και το μαύρο δεν είναι τα μοναδικά χειμωνιάτικα χρώματα. Μην φοβηθείς να επιλέξεις και κάτι πιο έντονο και φωτεινό!