Σχεσεις απο αποσταση

Σχεσεις απο αποσταση

Οι λέξεις που περιγράφουν καλύτερα μια σχέση από απόσταση, είναι προκλητική και δύσκολη. Όμως, αν και προκλητική και δύσκολη, να θυμάστε ότι δεν είναι αδύνατη! Πολλοί άνθρωποι, επιλέγουν να δώσουν σε αυτή τη σχέση μια ευκαιρία, με την περιέργεια για το εάν είναι η σωστή απόφαση που έχουν πάρει. Στην πραγματικότητα, μια σχέση από απόσταση, έχει τις ίδιες πιθανότητες να επιτύχει, όπως και κάθε άλλη σχέση.

Αυτή η σχέση, μοιράζεται τα ίδια πραγματικά περιστατικά, όπως μια ‘‘κανονική’’ σχέση. Περιλαμβάνει δύο άτομα, τα οποία μοιράζονται ένα ενδιαφέρον, ο ένας για τη ζωή του άλλου, νοιάζονται ο ένας για τον άλλον και φυσικά αγαπούν ο ένας τον άλλον, με την ελπίδα ότι αυτή η αγάπη θα συνεχίσει να μεγαλώνει. Δεν περιέχει τη δυνατότητα, του να βλέπει καθημερινά ο ένας τον άλλον και να αναπτύσσεται η οικειότητα, που εσείς επιθυμείτε, αλλά θα πρέπει να υπάρχει η ανάλογη εμπιστοσύνη, η οποία απαιτείται σε τέτοιες περιπτώσεις. Το να μην περνάτε χρόνο μαζί, καθιστά δύσκολο το να προχωρήσει η σχέση, αλλά όχι σε τέτοιο βαθμό, ώστε να καθορίσει και την ίδια τη σχέση. Εδώ, παίζει πολύ σημαντικό ρόλο, το τι επιθυμεί ο κάθε άνθρωπος για τη ζωή του και το πώς θέλει να τη ζει.

Το πρώτο βήμα, είναι να υπάρξει μια συμφωνία, για το ποιες είναι οι προσδοκίες που υπάρχουν σε αυτή τη σχέση και πόσα είναι έτοιμοι να δώσουν αλλά και να πάρουν από αυτή. Αν και οι δύο έχουν αποφασίσει ότι θα είναι μονογαμικοί, τότε είναι σαφές ότι κανένας από τους δύο δεν μπορεί να βγαίνει ραντεβού, για όσο χρονικό διάστημα διαρκέσει αυτή η σχέση. Το να είναι σαφές τι θέλουν και οι δύο, είναι πολύ σημαντικό για μια σχέση εξ αποστάσεως, προκειμένου να αποφευχθούν μελλοντικές παρεξηγήσεις και λάθη. Να μην νιώθετε φόβο να πείτε στον σύντροφό σας, πως αισθάνεστε και τι θέλετε από αυτόν.

Η εμπιστοσύνη, είναι κυρίαρχο συστατικό, αν θέλετε να έχετε μια σχέση εξ αποστάσεως. Χωρίς εμπιστοσύνη, η σχέση βρίσκεται σε κίνδυνο, όπως εξάλλου και κάθε άλλη σχέση. Με την αποδοχή αυτής της σχέσης, θα πρέπει να δεχτείτε ότι ο σύντροφός, δεν θα βγαίνει με άλλους. Το να έχετε συνεχώς αμφιβολίες, ανασφάλειες και ένταση, είναι σίγουρο ότι η σχέση σας δεν θα επιβιώσει με επιτυχία.

Κρατώντας ενημερωμένο, ο ένας τον άλλον, για τις φιλίες σας με τους άλλους ανθρώπους και γενικώς τα γεγονότα που λαμβάνουν χώρα στη ζωή σας, είναι ένας καλός τρόπος για να κρατήσετε τη σχέση σας, ζωντανή και υγιή και συνεχίζει να κάνει τον/την σύντροφό σας, μέρος της ζωή σας και της καθημερινότητάς σας. Είναι σημαντικό να παίρνετε και από τον/την σύντροφό σας τις ίδιες πληροφορίες, ώστε να μπορείτε να αισθάνεστε την ίδια ασφάλεια και ικανοποίηση που θέλετε. Γίνετε δημιουργικοί, με τον τρόπο που θα βρίσκεστε σε επικοινωνία και εδώ είναι πολύ σημαντικό, το πόσο συχνή είναι αυτή η επικοινωνία, ώστε να κρατηθεί ισχυρή η σχέση σας και να μην δοθεί σε κανέναν από τους δύο, ο λόγος για να αρχίσει να έχει αμφιβολίες με το παραμικρό.

Ο σχεδιασμός, για το πότε θα ξαναβρεθείτε από κοντά, παίζει πολύ σημαντικό ρόλο στη διατήρηση της σχέσης, και σας δίνει την ικανοποίηση ότι θα δείτε τον άλλον από κοντά. Σας δίνει τη δυνατότητα να υπάρχει μια πιο στενή επαφή, σωματική και εγκεφαλική και να κάνετε πράγματα μαζί, που έχετε ανάγκη και επιθυμείτε. Όταν αυτές οι επαφές, θα αρχίσουν να μειώνονται σημαντικά, είναι ώρα να καθίσετε και να σκεφτείτε, για το που πηγαίνει αυτή η σχέση και το τι θέλετε πραγματικά από τη ζωή σας.

Το να έχετε κάνει έναν προγραμματισμό, για το πόσο καιρό θα είστε χωριστά και θα διαρκέσει αυτή η κατάσταση, παίζει πολύ σημαντικό ρόλο, αν δεν θέλετε να καταλήξετε να περιμένετε για πάντα. Θα έρθει κάποια στιγμή, που εσείς και ο/η σύντροφός, θα κάνετε πιο σοβαρά σχέδια για το μέλλον σας και αυτό δεν μπορεί να γίνει αν υπάρχει μεγάλη απόσταση μεταξύ σας και δεν βιώνετε μια καθημερινότητα.

Με την κατάλληλη προσπάθεια και το ενδιαφέρον και από τις δύο πλευρές, μια σχέση από απόσταση μπορεί να επιβιώσει και να ξεπεράσει τα όποια εμπόδια που υπάρχουν. Εφόσον και οι δύο, μπορείτε να εμπιστεύεστε ο ένας τον άλλον, μιλάτε για την προσωπική σας ζωή και την καθημερινότητά σας, φροντίζετε να βρισκόσαστε συχνά, η σχέση αυτή έχει ελπίδες να επιτύχει. Όλα αυτά είναι πιο ¨εύκολα¨, όταν αυτή η σχέση δεν ξεκίνησε με αυτές τις συνθήκες, αλλά χρειάστηκε κάποια στιγμή να γίνει και αυτό, για περιορισμένο χρονικό διάστημα.

Θα μπορούσα να επισημάνω, ότι καλό θα ήταν να μην ξεκινάτε ποτέ μια σχέση από απόσταση, γιατί αυτά που έχετε να χάσετε, μη ζώντας καθημερινά τον/την σύντροφό σας, είναι πολύ περισσότερα από αυτά που μπορεί να κερδίσετε! Η επιλογή είναι δική σας.. απο τον/την ΓΙΩΡΓΟ ΚΑΡΑΓΕΩΡΓΟ women city