Νέα στοιχεία για την δολοφονία Γκιόλια

Tο φάκελο της δολοφονίας του δημοσιογράφου Σωκράτη Γκιόλια έχει ανοίξει η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία, πιστεύοντας ότι αυτήν τη φορά διαθέτει στοιχεία τα οποία, όπως ελπίζουν οι επικεφαλής αξιωματικοί, είναι ικανά να οδηγήσουν στην αποκάλυψη των δραστών. Οκτώ μήνες μετά την εκτέλεση του 37χρονου στην είσοδο της πολυκατοικίας του, στην Ηλιούπολη, η υπόθεση δείχνει να παίρνει νέα τροπή. Κάποιες αχτίδες φωτός αρχίζουν να διαπερνούν το σκοτεινό πέπλο που σκεπάζει τη δολοφονία και τους ανθρώπους που έσπειραν το θάνατο.

Στην Αστυνομία θεωρούν ότι πλησιάζει η στιγμή που θα κατορθώσουν να αποδείξουν τη θεωρία τους περί των συγκοινωνούντων δοχείων στο χώρο της νέας τρομοκρατίας και του κοινού εγκλήματος. Αυτό φαίνεται πως είναι το κλειδί της ιστορίας. Ασφαλείς πληροφορίες αναφέρουν ότι τρία από τα άτομα που συνελήφθησαν με την κατηγορία της συμμετοχής στους Πυρήνες της Φωτιάς, ενδέχεται να αποτελούν τους κρίκους που συνδέουν αυτή την οργάνωση με τη Σέχτα Επαναστατών, την πλέον απειλητική τρομοκρατική ομάδα που κρατά τα σκήπτρα στη μετά 17 Νοέμβρη εποχή.

Η Σέχτα έχειαναλάβει με προκήρυξή της την ευθύνη της δολοφονίας του Σωκράτη Γκιόλια, τα ξημερώματα της 19ης Ιουλίου του 2010, ενώ και η βαλλιστική εξέταση που έγινε έδειξε ότι οι εκτελεστές χρησιμοποίησαν τα ίδια όπλα με τα οποία είχαν σκοτώσει στέλεχος της Αντιτρομοκρατικής στα Πατήσια. Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς και Σέχτα Επαναστατών αποτελούν για την Αντιτρομοκρατική δύο πλευρές ενός νομίσματος. Τις τελευταίες ώρες, ήρθε στο φως άλλη μια πτυχή του θρίλερ.

Δύο από τους νονούς της νύχτας που συνελήφθησαν την περασμένη εβδομάδα, κατά τη διάρκεια της μεγάλης επιχείρησης, αναφέρουν ότι δύο άτομα του υποκόσμου, που εμφανίζονταν ως επιχειρηματίες, προμήθευαν με οπλισμό τα μέλη της Σέχτας. Ο ένας επιχειρηματίας βρίσκεται στον Κορυδαλλό καιο άλλος δολοφονήθηκε σε επίθεση που δέχθηκε έξω από καφετέρια. Και η Σέχτα, σε προκηρύξεις της, αφήνει να εννοηθεί ότι έχει σχέση με ποινικούς, αλλά και με ανθρώπους που βρίσκονται φυλακισμένοι, απειλώντας ευθέως το δικαστικό και σωφρονιστικό σύστημα.


πηγή: stokarfi.gr