Γ. Παπανδρέου: «Μπορούμε να ξεπεράσουμε την κρίση»

«Καταφέραμε να μην χρεοκοπήσουμε. Τώρα εσείς μας φέρνετε την αισιοδοξία ότι οι Έλληνες είμαστε εδώ», ανέφερε ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, μιλώντας σε εκδήλωση για τους νέους αγρότες την Πέμπτη.

Γυρίζουμε σελίδα, ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός, τονίζοντας ότι τα πράγματα στη χώρα μας δεν είναι απαισιόδοξα και ότι δημιουργείται μια νέα ταυτότητα η οποία «είναι συνυφασμένη με την ανάπτυξη μιας ποιοτικής γεωργίας».

«Είμαστε μια τυχερή χώρα. Έχει μοναδική βιοποικιλότητα, πλούσια εδάφη, ενδιαφέρον τοπίο και περιβάλλον και μπορεί να κατακτήσει αγορές με πιστοποιημένα και ασφαλή προϊόντα. Είχαμε ένα κράτος υπανάπτυξης με κακοδιαχείριση του πλούτου και ένα σαθρό μοντέλο ανάπτυξης το οποίο αντί να εξάγει έκανε εισαγωγές για τη διατροφή του λαού. Αυτό το πρότυπο τελείωσε», ανέφερε ο Γ. Παπανδρέου.

«Τώρα τίθεται το ερώτημα αν υπάρχει προοπτική για τη γεωργία μας. Η δική σας δράση αποδεικνύει ότι οι Έλληνες αξίζουμε και μπορούμε να ξεπεράσουμε την κρίση», πρόσθεσε.

Η πολιτεία, κατέληξε ο πρωθυπουργός θα στηρίξει όλες τις προσπάθειες ανάπτυξης στη γεωργία με την εκπαίδευση την στήριξη της καινοτομίας και τη μείωση των γραφειοκρατικών εμποδίων.