Λιβύη: Δεν πτοείται ο Καντάφι – Το ΝΑΤΟ βομβάρδισε αντάρτες!

Απτόητες συνεχίζουν τις επιθέσεις του οι δυνάμεις του Καντάφι -παρά τους συμμαχικούς βομβαρδισμούς- με αποτέλεσμα να έχουν φέρει σε δυσχερή θέση τους αντάρτες.

Με τον αριθμό των νεκρών να αυξάνεται διαρκώς, τα περιθώρια ελιγμών για τους εξεγερμένους στενεύουν διαρκώς. Παράλληλα δε λείπουν και τα «φίλια» πυρά καθώς συμμαχικός βομβαρδισμός τα περίχωρα της Μπρέγκα προκάλεσε το θάνατο τουλάχιστον 13 ανταρτών.

Σύμφωνα με ανταποκριτή του Reuters, άνθρωποι του καθεστώτος του Καντάφι πέρασαν μέσα από τους αντάρτες και εκτόξευσαν αντιαεροπορικά πυρά κατά των Συμμάχων, «με αποτέλεσμα οι Νατοϊκές δυνάμεις να τους επιτεθούν και να υπάρξει αυτό το αποτέλεσμα».

Την ίδια ώρα, οι κανταφικές δυνάμεις συνεχίζουν την επίθεση στις πόλεις Γιαφράν, Μισράτα και Μπρέγκα με τα διεθνή δίκτυα να κάνουν λόγο για περισσότερους από 160 νεκρούς από την αρχή της βδομάδας.

Αλ Τζαζίρα: «Αμερικανοί κομάντος εκπαιδεύουν τους αντικαθεστωτικούς»

Την ίδια ώρα, την απάντηση της αμερικανικής κυβέρνησης προκάλεσαν πληροφορίες του Αλ Τζαζίρα ότι Αμερικανοί και Αιγύπτιοι στρατιώτες των ειδικών δυνάμεων εκπαιδεύουν τους αντικαθεστωτικούς στη Λιβύη.

Η αμερικανική κυβέρνηση διέψευσε πλήρως τις πληροφορίες του αραβικού δικτύου, ενώ σε δήλωση του ο Ομπάμα επανέλαβε ότι οι αμερικανικές δυνάμεις δεν πρόκειται να εμπλακούν σε επίγειες επιχειρήσεις. Δεν απέκλεισε, όμως, ούτε επιβεβαίωσε τις φήμες για πιθανό εξοπλισμό των
star.gr