Δημόσιο: Κανονικά θα πληρωθούν μισθοί, συντάξεις και δώρα

Χωρίς προβλήματα θα καταβληθούν μισθοί, συντάξεις και δώρο Πάσχα στους συνταξιούχους και τους δημοσίους υπαλλήλους παρά την τετραήμερη απεργία των υπαλλήλων του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, η οποία ξεκίνησε χθες και θα διαρκέσει μέχρι την Παρασκευή.

Οι εργαζόμενοι ανακοίνωσαν χθες πως δεσμεύονται «ότι τόσο συντάξεις όσο και το δώρο του Πάσχα θα καταβληθούν κανονικά».

Παρότι δεν υπήρξε ανάλογη δέσμευση και για τη μισθοδοσία (15θήμερο Απριλίου) των εν ενεργεία δημοσίων υπαλλήλων πηγές του Γενικού Λογιστηρίου υπογράμμιζαν χθες πως δεν θα υπάρξει καθυστέρηση καθώς οι απεργοί δεν μπλόκαραν τις εντολές πληρωμής προς την Τράπεζα της Ελλάδος.

Ολες οι υπόλοιπες πληρωμές από του Γενικού Λογιστηρίου έχουν ανασταλεί λόγω της απεργίας των δημοσιονομικών υπαλλήλων.

Ο Σύλλογος των υπαλλήλων στο ΓΛΚ ζητά την απόσυρση από σχέδιο νόμου του υπουργείου Οικονομικών των διατάξεων που αφορούν στη μεταφορά αρμοδιοτήτων διαχείρισης κρατικών διαθεσίμων και σύναψης ειδικού τύπου δανείων στον Οργανισμό Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους (ΟΔΔΗΧ).

Προτείνουν τη δημιουργία ενιαίου κρατικού φορέα διαχείρισης διαθεσίμων και δημοσίου χρέους εντός του Γενικού Λογιστηρίου, δηλώνουν ότι σε καμία περίπτωση δεν είναι διατεθειμένοι να συναινέσουν στην παραπέρα συρρίκνωσή του και δηλώνουν αποφασισμένοι να συνεχίσουν και την ερχόμενη εβδομάδα τις κινητοποιήσεις τους.

ΗΜΕΡΗΣΙΑ