Τραγουδίστρια στο κύκλωμα των «νονών»

Τραγουδίστρια στο κύκλωμα των «νονών» Κατηγορείται για ηθική αυτουργία σε εκβίαση και απάτη

Αθήνα Γνωστή τραγουδίστρια κατηγορείται για ηθική αυτουργία σε εκβίαση και απάτη στην μεγάλη υπόθεση των 217 νονών της νύκτας, που αποκαλύφθηκε προ δύο ημερών μετά από πολύμηνη έρευνα του Τμήματος Δίωξης Εκβιαστών της Ασφάλειας Αττικής.

Για την ίδια υπόθεση κατηγορούμενοι είναι επτά αστυνομικοί εν ενεργεία και εν αποστρατεία, ένας υπάλληλος της Βουλής αλλά και τραπεζικοί υπάλληλοι που βοηθούσαν τα κυκλώματα.

Η ιδιαίτερα δημοφιλής τραγουδίστρια ακούγεται σε υποκλαπείσες συνομιλίες μέσω του συστήματος της ΕΥΠ και της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας, να προτείνει μεγάλο χρηματικό ποσό σε δύο εμπλεκόμενους νονούς της νύκτας προκειμένου να ζητήσουν επιτακτικά ή να χτυπήσουν επιχειρηματία με τον οποίο διατηρούσε προσωπικές σχεσεις και ο οποίος φέρεται να της χρωστούσε μεγάλο χρηματικό ποσό.

Σαν αντάλαγμα η τραγουδίστρια φέρεται ότι υποσχέθηκε να τους δώσει περίπου 250.000 ευρώ και δύο ακριβά ρολόγια. Ομως οι αξιωματικοί της ΕΛΑΣ δεν φαίνεται να συγκέντρωσαν περαιτέρω στοιχεία για την εμπλοκή της τραγουδίστριας όπως και για το αν τελικώς έγινε επίθεση κατά του επιχειρηματία. Σύμφωνα με πληροφορίες για την υπόθεση αυτή συγκεντρώθηκε και οπτικό υλικό. (το βημα)

Στο φως της δημοσιότητας έρχονται καυτοί διαλόγοι της πασίγνωστης τραγουδίστριας με έναν από τους μαφιόζους προκειμένου να τακτοποιήσει τις οικονομικές διαφορές της με επιχειρηματία. Σύμφωνα με τη δικογραφία, η τραγουδίστρια ζητάει το ποσό των 500.000 ευρώ που της χρωστάει ο επιχειρηματίας, δίνοντας στον συνομιλητή της και στον αρχηγό της συμμορίας του τα μισά χρήματα εάν καταφέρουν να φέρουν σε πέρας τη δουλειά. Η «Espresso» αποκαλύπτει τα τηλεφωνήματα της τραγουδίστριας με το δεξί χέρι του αρχινονού, που βρίσκονται στη δικογραφία, αλλά και τις τηλεφωνικές επικοινωνίες που είχε ο μπράβος με τον επιχειρηματία.

Το τηλεφώνημα της τραγουδίστριας ( Τραγουδιστρια Νονοι )

Τραγουδίστρια: Ο,τι επιταγές του ’χα δώσει, θέλω τα χρήματα πίσω όλα.
Νονός: Το θυμάσαι το νούμερο, πόσο είναι περίπου;
(…)
Τραγουδίστρια: Εμείς θέλουμε τα διακόσια πενήντα.
Νονός: Ωραία, άσε, θα το κανονίσω εγώ αυτό.
Τραγουδίστρια: Αυτό θέλουμε εμείς, τα άλλα τα διακόσια πενήντα του τα δίνουμε.
Νονός: Θα το κανονίσω εγώ (αναφέρει το όνομα της τραγουδίστριας), θα πάω εγώ εκεί.
Τραγουδίστρια: Τα δύο πενήντα τα παίρνουμε όμως, φίλε.
Νονός: Εννοείται.
Τραγουδίστρια: Δεν δέχομαι κουβέντα, έτσι;
(…)
Τραγουδίστρια: Μισό, άκου, μισό συν ένα Rolex και συν ένα Cartier, ένα Cartier με μπριγιάν.
Νονός: Αυτά τα έχει το καθίκι;
Τραγουδίστρια: Ενα Cartier χρυσό με μπριγιάν συλλεκτικό συν ένα Rolex.
Νονός: Ωραία.
Τραγουδίστρια: Ετσι ή αλλιώς θα πάει να μας πάρει καινούργια.
Νονός: Οχι, τι καινούργια, θα μας φέρει αυτά. Ο,τι έχει πάρει πίσω θα το κανονίσω εγώ.

«Ποια εκκρεμότητα;»

Αξίζει να σημειωθεί ότι ανάμεσα στις τηλεφωνικές συνομιλίες που είχε ο νονός με την πασίγνωστη τραγουδίστρια εκείνος προσπάθησε να επικοινωνήσει με τον επιχειρηματία και πρώην σύντροφό της προκειμένου να καταλάβει κατά πόσο είναι διαθέσιμος να λύσει τις οικονομικές του διαφορές με τη σταρ που εκείνη την περίοδο αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα.

Επιχειρηματίας: Ναι;
Νονός: Ελα (όνομα επιχειρηματία), καλησπέρα.
Επιχειρηματίας: Καλησπέρα.
Νονός: Είμαι… είμαι ο Α (λέει το όνομά του), φίλος της (όνομα τραγουδίστριας) είμαι, δεν με ξέρεις…
Επιχειρηματίας: Ο;
Νονός: Είμαι ο Α (λέει το όνομά του)… ένας φίλος της (όνομα τραγουδίστριας) είμαι… ο Α… είμαι.
Επιχειρηματίας: Α, γεια σου.
Νονός: Καλά είσαι; Καλησπέρα. Δεν με ξέρεις, μπορεί να με έχεις δει φατσικώς. Εεε… εκείνη την εκκρεμότητα αυτή, δεν πήγες σήμερα να δώσεις τίποτα λεφτά από κει που σε περιμένανε;
Επιχειρηματίας: Σε ποια εκκρεμότητα; Δεν κατάλαβα.
Νονός: Εκεί, ήταν να δώσεις κάποια λεφτά… μου ‘πε η (όνομα τραγουδίστριας). Δεκαοκτώ χιλιάδες, σήμερα.
Επιχειρηματίας: Επειδή είμαι με δικηγόρους εδώ πέρα κι έχω ένα θέμα να λύσω, έτσι;
Νονός: Ναι.

«Δεν έχουμε καμία διαφορά»

Επίσης, σημαντικό ήταν και το τηλεφώνημα του νονού στον επιχειρηματία, ο οποίος προσπαθούσε να τον πείσει ότι δεν είχε καμία οικονομική διαφορά, αφού είχαν μεσολαβήσει οι δικηγόροι τους ώστε να τα βρουν μακριά από τις δικαστικές αίθουσες.

Επιχειρηματίας: Ναι;
Νονός: Καλησπέρα.
Επιχειρηματίας: Καλησπέρα.
Νονός: Είμαι ο Α… Σε είχα πάρει εκ μέρους (σ.σ.: αναφέρει το όνομα της τραγουδίστριας) αν θυμάσαι… Μη σου λέω και τα υπόλοιπα ονόματα από το τηλέφωνο.
Επιχειρηματίας: Συγγνώμη;
Νονός: Ο Α… του (σ.σ.: αναφέρει το όνομα γνωστού νονού). Κατάλαβες ποιος είμαι;
Επιχειρηματίας: Οχι, δεν κατάλαβα ποιος είσαι…
Νονός: Δεν κατάλαβες…
Επιχειρηματίας: Για εξήγησέ μου…
Νονός: Τέλος πάντων. Να σου πω. Τι θα κάνουμε εκεί με τα λεφτά τώρα, με της… (τραγουδίστριας). Τι θα γίνει με τη γυναίκα;
Επιχειρηματίας: Ποια λεφτά της… Δεν κατάλαβα.
Νονός: Αυτά που της χρωστάς, ρε… (σ.σ.: αναφέρει το όνομά του). Τι ποια λεφτά; Τι ποια λεφτά;
Επιχειρηματίας: Εσύ… Εσένα σε έχει βάλει η (σ.σ.: αναφέρει το όνομα της τραγουδίστριας) και με έχεις πάρει τηλέφωνο;
Νονός: Οχι, εμένα με έχει βάλει άλλος και πήρα από μόνος μου.
Επιχειρηματίας: Ναι, ποιος είναι ο άλλος που σε έβαλε;
Νονός: Λοιπόν. Αυτός που σε παίρνει τώρα. Να σου πω. Που είσαι να τα πούμε από κοντά, ρε (σ.σ.: αναφέρει το όνομα του επιχειρηματία).
Επιχειρηματίας: Μα δεν έχουμε εμείς καμία διαφορά με την (σ.σ.: αναφέρει το όνομα της τραγουδίστριας).
Νονός: Ναι, κάτσε ρε (όνομα επιχειρηματία). Να σου πω κάτι. Δεν… δεν της χρωστάς λεφτά της (σ.σ.: αναφέρει το όνομα της τραγουδίστριας).

Η ΠΡΩΤΗ Ο [Ο Σάκης Κεχαγιόγλου.] ΟΜΑΔΑ ΝΟΝΩΝ ΙΣΟΠΕΔΩΣΕ ΤΟ ΜΑΓΑΖΙ ΤΟΥ ΣΟΜΜΕΡ

Η εγκληματική συμμορία, της οποίας η ηγετική ομάδα βρίσκεται στις φυλακές, φαίνεται πως είναι πίσω από τον εμπρησμό της καφετέριας του γνωστού ηθοποιού Κώστα Σόμμερ πριν από οκτώ μήνες στη Γλυφάδα. Πρόκειται για την πρώτη ομάδα των νονών της νύχτας, της οποίας οι αρχηγοί εκτίουν πολυετείς ποινές κάθειρξης για βαριά κακουργήματα.

Παρά το γεγονός ότι είχε αποδειχτεί από τις έρευνες ότι το αίτιο της πυρκαγιάς που κατέστρεψε την καφετέρια ήταν εμπρησμός, ο γνωστός ηθοποιός στους αστυνομικούς από το Τμήμα Εκβιαστών που του πήραν κατάθεση είχε πει πως κανείς δεν του είχε ζητήσει χρήματα για προστασία. «Ισως να φοβόταν τη νέα αντίδραση των κακοποιών και γι’ αυτό μάλλον είπε στην κατάθεσή του πως κανείς δεν του είχε προσφέρει προστασία» λέει με νόημα στην «Espresso» αστυνομικός με γνώση των ερευνών.

Ωστόσο, οι αστυνομικοί του Τμήματος Εκβιαστών της Ασφάλειας Αττικής έχουν στην ογκώδη δικογραφία που έχει σχηματιστεί τηλεφωνική συνομιλία ενός εκ των στελεχών της πρώτης συμμορίας, που μέσα από τη φυλακή προσπαθεί να «συνετίσει» έναν καταστηματάρχη των νοτίων προαστίων, στον οποίο φέρνει ως παράδειγμα το πάθημα του Σόμμερ. Σύμφωνα με όσα αναγράφονται στη δικογραφία, ο συγκεκριμένος άνθρωπος, που εκτίει πολυετή ποινή κάθειρξης, μιλάει μέσα από τη φυλακή με έναν ιδιοκτήτη νυχτερινού κέντρου στα νότια προάστια, ο οποίος προσπαθεί να αποφύγει τον «κεφαλικό φόρο».

«…Ακου τι θα σου πω. Να βάλεις μυαλό. Είδες τι έπαθε ο Σόμμερ; Στάχτη έγινε. Θες να πάθεις τα ίδια; Τα λεφτά θα τα δώσεις». Αυτό λοιπόν είναι το κομμάτι της συνομιλίας που έχουν στην κατοχή τους οι αστυνομικοί του Εκβιαστών και προέρχεται από το άγρυπνο «αφτί» της ΕΥΠ, που παρακολουθεί συνέχεια τα κινητά τηλέφωνα των κακοποιών. Πλέον, ο συγκεκριμένος κακοποιός, που θεωρείται δεξί χέρι του αρχινονού των δυτικών προαστίων, που είναι επίσης στη φυλακή, μπορεί να κατηγορηθεί για ηθική αυτουργία όσον αφορά τον εμπρησμό της καφετέριας που διατηρεί στη Γλυφάδα ο Κώστας Σόμμερ.

ΣΥΝΕΛΑΒΑΝ ΤΟΥΣ ΠΡΟΜΗΘΕΥΤΕΣ ΟΠΛΩΝ ΚΑΙ ΕΚΡΗΚΤΙΚΩΝ

Τους προμηθευτές των όπλων και των εκρηκτικών των εγκληματικών οργανώσεων συνέλαβαν χθες οι αστυνομικοί. Πρόκειται για τέσσερα άτομα: τρία από την Κρήτη και ένα από την Πελοπόννησο.

Τον σημαντικότερο ρόλο από τους τέσσερις συλληφθέντες είχε ο Πελοποννήσιος, που ήταν υπεύθυνος για την προμήθεια καθαρών όπλων τα οποία θα χρησιμοποιούνταν στα συμβόλαια θανάτου. Βέβαια, μετά από κάθε εκτέλεση αντιπάλου το «βρόμικο» όπλο εξαφανιζόταν και γινόταν νέα παραγγελία για «καθαρό», το οποίο θα φυλασσόταν στο «ψυγείο», το κρησφύγετο δηλαδή, ώστε να χρησιμοποιηθεί σε νέα εκτέλεση.

Οι συλλήψεις των τριών Κρητικών έγιναν με επιχειρήσεις-αστραπή σε Ρέθυμνο και Ηράκλειο. Η Αστυνομική Διεύθυνση της Κρήτης ενημερώθηκε για τα πρόσωπα τα οποία καταζητούνται βάσει εντάλματος σύλληψης του εισαγγελέα Πειραιά και οι αστυνομικοί χτένισαν το νησί για να τους εντοπίσουν. Οι δύο συνελήφθησαν σε χαρτοπαικτική λέσχη του Ρεθύμνου, ενώ ο τρίτος σε νυχτερινό κέντρο στο Ηράκλειο.

Σύμφωνα με πληροφορίες από την Ασφάλεια, οι τρεις Κρητικοί ήταν οι άνθρωποι που προμήθευαν στις συμμορίες εκρηκτικά για τις βόμβες με τις οποίες τίναζαν στον αέρα ολόκληρα νυχτερινά κέντρα διασκέδασης, αλλά και όπλα για τους μισθοφόρους των νονών της νύχτας.

Στην επιχείρηση σύλληψης των τριών Κρητικών πήραν μέρος τα ειδικά τάγματα αποστολών της ΕΛ.ΑΣ., καθώς υπήρχαν βάσιμες υποψίες πως οι καταζητούμενοι είναι οπλισμένοι και σε περίπτωση που αντιλαμβάνονταν τις προθέσεις των αστυνομικών θα αντιδρούσαν. Τελικά, όμως, οι συλλήψεις ήταν αστραπιαίες και αναίμακτες.

Οι τρεις Κρητικοί κατηγορούνται και για συμμετοχή σε εκβίαση καταστηματαρχών ακόμα και στη μεγαλόνησο.

Στην Ασφάλεια υπάρχουν καταγεγραμμένες συνομιλίες τους με συγκεκριμένα μέλη ομάδας νονών, οι οποίοι τους κάνουν παραγγελίες για «ρωσικά μπολ» (χειροβομβίδες δηλαδή), «πίτες» και «χορτόπιτες» (εκρηκτικά). Επίσης, προμήθευαν με Καλάσνικοφ την ομάδα του νονού από τον Γέρακα.

Και οι τέσσερεις συλληφθέντες θα οδηγηθούν σήμερα στον εισαγγελέα Πειραιά.

«Αγγίζουν» αυτούς που χτύπησαν τον Σιδέρη!

Κοντά στην εξιχνίαση της ένοπλης επίθεσης που δέχτηκε το 2007 ο θρύλος του ελληνικού ποδοσφαίρου Γιώργος Σιδέρης φαίνεται πως βρίσκεται το Τμήμα Δίωξης Εκβιαστών μετά την εξάρθρωση των νονών της νύχτας.

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Espresso», οι αστυνομικοί έχουν ενδείξεις ενοχής συγκεκριμένων προσώπων, τα οποία ανήκουν στη συμμορία του Αγρινίου και πήραν μέρος στην ένοπλη επίθεση εναντίον του παλαίμαχου ποδοσφαιριστή του Θρύλου.

Στις 15 Νοεμβρίου 2007 άγνωστοι πυροβόλησαν στο χέρι τον παλαίμαχο ποδοσφαιριστή, στην πιλοτή της πολυκατοικίας όπου διαμένει στο Παλαιό Φάληρο, λέγοντάς του: «Γιατί δεν έδωσες τα λεφτά…»

Εκείνη την εποχή μπράβος πρώην μεγάλου παράγοντα του ποδοσφαίρου είχε πάρει τηλέφωνο τον Γιώργο Σιδέρη και του είχε ζητήσει να πληρώσει το χρέος που είχε απέναντι στον πρώην παράγοντα. Τέσσερα χρόνια μετά την επίθεση, το Τμήμα Δίωξης Εκβιαστών της Ασφάλειας Αττικής στοχοποιεί δύο συγκεκριμένους ανθρώπους, οι οποίοι ήδη έχουν συλληφθεί.

Οι αστυνομικοί του Τμήματος Εκβιαστών έχουν στα χέρια τους συνομιλίες ανθρώπου μέσα από τις φυλακές και συνεργάτη του στην ίδια ομάδα, που κάνουν αναφορά στην επίθεση εναντίον του παλαίμαχου ποδοσφαιριστή.

Κρύφτηκαν στα Σκόπια οι νονοί της Θεσσαλονίκης

Αδειασε η Θεσσαλονίκη από τους νονούς της νύχτας, οι οποίοι μετά την επιχείρηση-σκούπα του Τμήματος Δίωξης Εκβιαστών της Ασφάλειας Αττικής έτρεξαν να κρυφτούν στα Σκόπια, προκειμένου να αποφύγουν τη σύλληψη.

Αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Εκβιαστών ανέβηκαν στη Θεσσαλονίκη αναζητώντας τέσσερα πρόσωπα προκειμένου να τα εξετάσουν και όχι να τα συλλάβουν, αλλά δεν τα βρήκαν. Αναζητώντας τους λοιπόν στην πόλη και χτυπώντας συγκεκριμένες «πόρτες» διαπίστωσαν πως οι άνθρωποι που αναζητούσαν είχαν φύγει για τα ΣΚόπια και βέβαια όχι για να παίξουν στο… καζίνο, αλλά για να αποφύγουν το τετ-α-τετ με τα «λαγωνικά» του Τμήματος Εκβιαστών της Ασφάλειας Αττικής.

ΜΠΗΧΤΕΣ ΑΠΟ ΚΕΧΑΓΙΟΓΛΟΥ

«Υπήρξαν και στο παρελθόν δικογραφίες οι οποίες ξεκίνησαν με πομπώδεις ανακοινώσεις δήθεν κυκλωμάτων και εγκληματικών οργανώσεων, και οι οποίες στο τέλος κατέληξαν σε πανηγυρική αθώωση των κατηγορηθέντων στο ακροατήριο. Ελπίζω να μην έχουμε επανάληψη του ίδιου φαινομένου και στην παρούσα δικογραφία. Εύχομαι, δηλαδή, και ελπίζω οι διωκτικές αρχές να έχουν εφοδιάσει την ανάκριση με αδιάσειστα στοιχεία, ώστε να μην εκτεθούν, κατηγορηθούν και στιγματιστούν άδικα αθώοι συμπολίτες μας. Αυτό απαιτεί αλήθεια και δικαιοσύνη» αναφέρει στην «Espresso» ο Σάκης Κεχαγιόγλου, συνήγορος ενός εκ των συλληφθέντων.


Espressonews.gr