Σκληρές μάχες στο Σύνταγμα. Μολότοφ, ξύλο, συλλήψεις και τραυματισμοί!

«Πεδίο μάχης» θυμίζει αυτή την ώρα το Σύνταγμα όπου σημειώνονται νέα επεισόδια μεταξύ διαδηλωτών και αντρών των ΜΑΤ, ενώ οι βόμβες μολότοφ πέφτουν «βροχή» στη Β. Σοφίας.

Από τις «μάχες» μεταξύ αστυνομικών και διαδηλωτών στην Αμαλίας υπάρχουν τραυματισμοί, ενώ αυτή την ώρα, δυνάμεις των ΜΑΤ έχουν «μπλοκάρει» τις σκάλες στην πλατεία Συντάγματος. Σύμφωνα με πληροφορίες, περίπου 300 διαδηλωτές με αναπνευστικά προβλήματα βρίσκονται στο Μετρό Συντάγματος όπου έχει στηθεί ένα πρόχειρο ιατρείο.

Στην πλατεία γίνεται εκτεταμένη χρήση χημικών, ενώ από τα μεγάφωνα οι Αγανακτισμένοι προσπαθούν να εμψυχώσουν τον κόσμο να επιστρέψει μπροστά από τη Βουλή. Ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου επίσης μετέβη στο Σύνταγμα, και ζήτησε από τις αστυνομικές δυνάμεις να σταματήσουν τη χρήση χημικών.

Νωρίτερα, ομάδα διαδηλωτών κατάφεραν να ρίξουν τα κάγκελα που είχαν στήσει οι αρχές στον Άγνωστο στρατιώτη, ενώ έγινε και χρήση μολότoφ με αποτέλεσμα οι αστυνομικοί να απαντήσουν με χρήση χημικών.

Ένας από τους άντρες των ΜΑΤ μάλιστα, πέταξε μια χειροβομβίδα κρότου λάμψης πάνω στο μαινόμενο πλήθος των διαδηλωτών.

Οι εντάσεις σημειώνονται κατά μήκος της Αμαλίας ενώ, οι περισσότεροι διαδηλωτές έχουν αποχωρήσει αυτή την ώρα στην Πανεπιστημίου.

protothema