Ποινική δίωξη σε εφοριακό για κατάχρηση οκτώ εκατ. ευρώ

Ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος ασκήθηκε από την εισαγγελία σε βάρος υπαλλήλου της εφορίας Κυψέλης, που φέρεται να έχει καταχραστεί από την υπηρεσία του οκτώ εκατομμύρια ευρώ τα τελευταία χρόνια.

Με εντολή της προϊσταμένης της εισαγγελίας, εκδόθηκε διάταξη για τη δημοσιοποίηση του ονόματος του εφοριακού, ο οποίος παραμένει άγνωστο εάν βρίσκεται στην Ελλάδα.

Σε βάρος του εφοριακού, που εργαζόταν στην ΚΓ’ ΔΟΥ Αθηνών, ασκήθηκε ποινική δίωξη για ψευδείς βεβαιώσεις, σε συνδυασμό με το νόμο 1608 περί καταχραστών του δημοσίου, καθώς και για νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη δραστηριότητα.

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, από τον έλεγχο που διενήργησε το ΣΔΟΕ, ο υπάλληλος φέρεται να καταχράστηκε το 2010 ποσό 500.000 ευρώ, ενώ εκτιμάται ότι το ποσό που ιδιοποιήθηκε τα προηγούμενα χρόνια αγγίζει τα οκτώ εκατ. ευρώ.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ο Νίκος Ανδριόπουλος, εφοριακός της ΚΓ’ Εφορίας, έστελνε εξ ονόματος της συγκεκριμένης εφορίας εντάλματα πληρωμής σε λογαριασμούς τραπεζών, δικαιούχοι των οποίων ήταν ο ίδιος και άλλα άτομα, οι οποίοι αναζητούνται.

Από την καλοστημένη κομπίνα που είχε στηθεί, έρευνες του ΣΔΟΕ έδειξαν ότι μόνο το 2010 ο υπάλληλος είχε αρπάξει 500.000 ευρώ.

Σε βάρος του εφοριακού – «φάντασμα» έχει ασκηθεί ποινική δίωξη με τις κατηγορίες ψευδών βεβαιώσεων σε συνδυασμό με τις διατάξεις του ν.1608/50 περί καταχραστών δημοσίου χρήματος και ξεπλύματος βρώμικου χρήματος, ενώ απαγορεύτηκε η έξοδος από την χώρα.

Κλείδωσαν τα συρτάρια του υπαλλήλου

Συναγερμός σήμανε στην Αρχή Προστασίας Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες, μετά από καταγγελίες που έκαναν τραπεζικοί υπάλληλοι. Αμέσως η Αρχή κινητοποιήθηκε διαπιστώνοντας την κίνηση σημαντικών ποσών στους λογαριασμούς στους οποίους κατευθύνονταν τα χρήματα.

Στη συνέχεια ακολούθησε έρευνα της στην εφορία ΚΓ Αθηνών όπου και «ξεδιπλώθηκε» η κομπίνα με τα εντάλματα πληρωμών που είχε στήσει ο εφοριακός υπάλληλος.

Το ΣΔΟΕ αναμένεται να συνεχίσει τις έρευνες και τους εντατικούς ελέγχους.


ΤΑ ΝΕΑ on-line / newsbomb.gr