Νέα δημόσια εμφάνιση του Muammar Gaddafi

Οι δυνάμεις του Καντάφι ενίσχυσαν σημαντικά τις θέσεις τους στη διάρκεια της νύχτας στη δυτική πόλη Αζνταμπίγια καταλαμβάνοντας στρατηγικά σημεία της, μετέδωσε το αραβικό τηλεοπτικό δίκτυο Al jazeera.

Νωρίτερα είχε διαρρεύσει ότι οι καθεστωτικές δυνάμεις ετοίμαζαν μεγάλης κλίμακας επίθεση από τα ανατολικά της πόλης προκειμένου να μπορέσουν να θέσουν και πάλι την πόλη υπό τον έλεγχό τους.

Σε όλη τη διάρκεια του Σαββάτου ακούγονταν συνεχώς πυροβολισμοί, ενώ υπήρχαν και αναφορές ότι γινόταν χρήση βαρύ οπλισμού. Το ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters ανέφερε ότι η ανταλλαγή πυρών και οι εκκωφαντικές εκρήξεις διήρκησαν για μισή ώρα περίπου και ακούγονταν από τα δυτικά της πόλης.

«Βομβαρδίζουν την δυτική πύλη», ανέφερε ένας αντικαθεστωτικός.

Ο Mohammed Idris, επόπτης του νοσοκομείου της πόλης ανέφερε χθες το απόγευμα ότι τουλάχιστον οκτώ αντικαθεστωτικοί έχουν σκοτωθεί στις μάχες που μαίνονται γύρω και μέσα στην πόλη ενώ εννιά άνθρωποι, μεταξύ των οποίων και δύο πολίτες έχουν τραυματιστεί.

Νέα δημόσια εμφάνιση του Muammar Gaddafi

Παράλληλα, ο Muammar Gaddafi έκανε χθες την πρώτη του δημόσια εμφάνιση ύστερα από απουσία πέντε ημερών. Η κρατική τηλεόραση έδειξε την επίσκεψη του Λίβυου ηγέτη σε σχολείο όπου και έγινε δεκτός με ενθουσιασμό από τους μαθητές οι οποίοι τον επευφημούσαν με τον ίδιο να χαμογελάει σφίγγοντας τις γροθιές του.

Η τελευταία δημόσια εμφάνιση του ήταν στις 4 Απριλίου.

Κατέστρεψαν 17 τεθωρακισμένα των καθεστωτικών δυνάμεων

Οι συμμαχικές δυνάμεις που επιχειρούν στη Λιβύη έχουν καταστρέψει μέχρι στιγμής 17 τεθωρακισμένα οχήματα από την Παρασκευή, ανακοίνωσε αξιωματούχος του ΝΑΤΟ.

Συγκεκριμένα, 13 τεθωρακισμένα καταστράφηκαν έξω από την πόλη Μισράτα, δύο νότια της πόλης Μπρέγκα και δύο στην πόλη Αζναμπίγια. Βρετανικά μαχητικά αεροπλάνα RAF Tornado κατέστρεψαν δύο τεθωρακισμένα στην Αζναμπίγια και πέντε στη Μιζράτα.

«Η βρετανική αεροπορική δύναμη κατέστρεψε επτά τεθωρακισμένα στις 8 Απριλίου, ημέρα Παρασκευή, υποστηρίζοντας τις νατοϊκές επιχειρήσεις σε μια προσπάθεια να προστατέψουν τους Λίβυους πολίτες και να βοηθήσουν στην εφαρμογή του ψηφίσματος του Συμβουλίου Ασφαλείας του Ο.Η.Ε.», αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών της Βρετανίας.


Zougla.gr