μετρητα αμεσα

‘Αμεσα μετρητά η ώρα των ενεχυροδανειστηρίων

«Χρυσές» δουλειές κάνουν εν μέσω οικονομικής κρίσης εταιρείες που προσφέρουν άμεσα μετρήτα, καθώς πληθαίνουν οι ιδιώτες αλλά και οι επαγγελματίες που χρειάζονται άμεσα μετρητά, για να εξοφλήσουν καθυστερημένους λογαριασμούς, απλήρωτες επιταγές, εισφορές στα ασφαλιστικά τους ταμεία αλλά και δόσεις δανείων που επείγουν.

Όπως αναφέρουν όσοι δραστηριοποιούνται σε ενεχυροδανειστήρια στην Αττική, ολοένα και περισσότεροι Έλληνες, προερχόμενοι από διάφορα κοινωνικά στρώματα, καταφεύγουν στην πόρτα των καταστημάτων που δίνουν μετρητά σε ένα εικοσιτετράωρο, αναζητώντας γρήγορη λύση στο οικονομικό τους αδιέξοδο.

Τι δίνουν όμως για ενέχυρο; Από χρυσά κοσμήματα, βραχιόλια και ρολόγια μέχρι Ferrari, Porsche, Mercedes ή ακόμη και το σκάφος αναψυχής που αδυνατούν να συντηρήσουν. Όσο για τα χρήματα που παίρνουν στο χέρι, εξαρτώνται πάντοτε από την κατάσταση του ενέχυρου και την οικονομική του εκτίμηση από τους ειδικούς.

Στο αχανές πάρκινγκ της εταιρείας Autocredit βρίσκονται παρκαρισμένα μερικά από τα πιο ακριβά και ελιτίστικα αυτοκίνητα. Μία περιήγηση φέρνει τον επισκέπτη μπροστά σε Ferrari, Mercedes C63, Porsche 911, Porsche Cayenne, ενώ κάποιους μήνες πριν την «παράσταση έκλεψε» μία αστραφτερή … Lamborghini(!). Επίσης, σταθμευμένα, εκτός από Ι.Χ., βρίσκονται και σκάφη από 7 μέτρα (το μικρότερο) μέχρι και 13 μέτρα (το μεγαλύτερο), των οποίων η αξία ανέρχεται μέχρι και τα 140.000 ευρώ.

Το προαναφερθέντα ενέχυρα, ωστόσο, παραμένουν στην ιδιοκτησία του ατόμου που τα διαπραγματεύτηκε, δεν μετακινούνται και είναι ασφαλισμένα. «Αυτό που προσφέρουμε είναι μία άμεση λύση στο οικονομικό αδιέξοδο των πελατών μας, καθώς λόγω κρίσης οι τράπεζες δεν δίνουν εύκολα εγκρίσεις για δάνεια.

Μάλιστα, σημειώνεται αύξηση της τάξεως του 20% στην προσέλευση πελατών τους τελευταίους μήνες. «Υπάρχει αύξηση στην προσέλευση των ιδιοκτητών, καθώς πολλοί επαγγελματίες έχουν αδυναμία να πληρώσουν τον Φ.Π.Α αλλά και τις ασφαλιστικές τους εισφορές και υποχρεώνονται να αφήσουν το Ι..Χ ή το φορτηγό τους για να πάρουν μετρητά μέσα σε λίγες ώρες».

Η διαδικασία συναλλαγής έχει ως εξής: Μετά την αξιολόγηση του οχήματος ή του σκάφους, εγκρίνεται το ποσό των μετρητών, το οποίο δεν μπορεί να είναι μικρότερο των τριών χιλιάδων ευρώ (3.000 ευρώ), ενώ μπορεί να φτάσει μέχρι και το 50% της αρχικής αξίας. Ωστόσο, το μηνιαίο επιτόκιο που θα πληρώσει ο πελάτης είναι 0,75% των μετρητών που λαμβάνει. Η διάρκεια της σύμβασης για το όχημα διαρκεί τρεις μήνες, αλλά, σε περίπτωση που ο πελάτης χρειάζεται ανανέωση, υπάρχει δυνατότητα να δοθεί παράταση για άλλους δύο μήνες.

Για παράδειγμα, υπολογίζοντας ένα μέσο επιβατικό όχημα τρέχουσας αξίας 20.000 ευρώ, τότε ο πελάτης λαμβάνει άμεσα έως 50% της αξίας του, δηλαδή 10.000 ευρώ, χωρίς παρακρατήσεις και άλλα έξοδα. Για την αποπληρωμή των μετρητών και την απελευθέρωση του οχήματος θα απαιτηθούν όμως τα εξής:

Βάζουν ενέχυρο αυτοκίνητα και τιμαλφή

Παρόμοια εικόνα έχουν και τα παραδοσιακά ενεχυροδανειστήρια που λειτουργούν εδώ και χρόνια στο κέντρο της Αθήνας. Παρόλο που οι ιδιοκτήτες προτιμούν να κρατήσουν την ανωνυμία τους και προωθούν την εχεμύθεια για να προσελκύσουν πελάτες, αναφέρουν ότι εδώ και έναν χρόνο περίπου, υπάρχει αύξηση εσόδων στο επάγγελμα, αφού πολλοί άνθρωποι καταλήγουν να πουλήσουν χρυσαφικά που κληρονόμησαν, λίρες και ακριβά ρολόγια, προκειμένου να παραλάβουν μετρητά και να ξοφλήσουν τα χρέη τους.

Online πώληση χρυσού

«Αγοράζουμε τα χρυσά κοσμήματά σας είτε είναι παλιά, σπασμένα ή αταίριαστα, στη χαμηλότερη τιμή. Οι ειδικοί εμπειρογνώμονές μας θα κάνουν την καλύτερη εκτίμηση και μέσα σε 24 ώρες θα σας στείλουμε τα χρήματά σας».

Με αυτά τα δελεαστικά λόγια υποδέχεται τον υποψήφιο πελάτη στο διαδίκτυο η εταιρεία «GFE». Σύμφωνα με την κυρία Μαίρη Ιωαννίδου, υπεύθυνη της εταιρείας που εδρεύει στην Ισπανία και από το περασμένο καλοκαίρι λειτουργεί παράρτημα και στην Ελλάδα, δεν είναι λίγοι οι ενδιαφερόμενοι που ξεφορτώνονται παλαιά χρυσαφικά, όπως σκουλαρίκια και αλυσίδες, για να πάρουν ως αντάλλαγμα χρήματα και μάλιστα μέσα σε 24 ώρες.

Όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά, πριν από τη συναλλαγή προηγείται συμβόλαιο αγοραπωλησίας. Σε αυτό υπογράφει ο αγοραστής, δηλαδή η εταιρεία, ότι υποχρεώνεται να πληρώσει το ποσό της εκτίμησης που αντιστοιχεί στα αντικείμενα που έχει στείλει ο πωλητής.


Σύμφωνα με την ιστοσελίδα gfe , αμέσως μετά το συμβόλαιο, η υπηρεσία ταχυμεταφορών παραλαμβάνει τα χρυσά κοσμήματα και, αφού εκείνα οδηγηθούν στο επίσημο κέντρο εκτίμησης, ο παραλήπτης λαμβάνει τα χρήματά του σε διάστημα ενός εικοσιτετραώρου.


zougla.gr