Αρχίζει η δίκη Μπερλουσκόνι για το σκάνδαλο “Ρούμπιγκεϊτ”

Αρχίζει σήμερα στο Μιλάνο ερήμην του Σίλβιο Μπερλουσκόνι η δίκη για την υπόθεση «Ρούμπιγκεϊτ» την πλέον προβεβλημένη από τα μέσα ενημέρωσης και πιο επικίνδυνη για τον επικεφαλής της ιταλικής κυβέρνησης, που κατηγορείται ότι πλήρωσε μια ανήλικη για την παροχή σεξουαλικών υπηρεσιών.

Η πολυαναμενόμενη ακροαματική διαδικασία, ύστερα από μήνες αποκαλύψεων για τις ξέφρενες νύχτες του Καβαλιέρε στις επαύλεις του, μπορεί να περιοριστεί σε μια αναβολή της για τα τέλη Μαΐου ή τις αρχές Ιουνίου, σύμφωνα με έναν από τους δικηγόρους του.

Ούτε ο Καβαλιέρε, ούτε οι δύο βασικοί δικηγόροι του, που βρίσκονται στη Ρώμη για τις κοινοβουλευτικές συνεδριάσεις, ούτε το κεντρικό πρόσωπο του σκανδάλου, θα μεταβούν στο Μιλάνο.

Η έκπληξη ωστόσο μπορεί να είναι μια ενδεχόμενη κατάθεση αγωγής για αστική ευθύνη, που προβλέπει αποζημίωση, σε περίπτωση καταδίκης του Ιταλού πρωθυπουργού, στην υπόθεση της Ρούμπι, κάτι που ο δικηγόρος της δεν έχει αποκλείσει.

Σε αυτή την υπόθεση, ο 74χρονος Μπερλουσκόνι κατηγορείται ότι πλήρωσε τις σεξουαλικές υπηρεσίες της νεαρής Μαροκινής Καρίμα ελ Μάχρουγκ, ή της «Ρούμπι της καρδιοκλέφτρας» από το Φεβρουάριο έως το Μάιο του 2010 ενόσω ήταν ανήλικη, αδίκημα που τιμωρείται με φυλάκιση από έξι μήνες έως τρία χρόνια.

Κατηγορείται επίσης για κατάχρηση εξουσίας γιατί άσκησε πιέσεις στην ιταλική να αφήσει ελεύθερη τη Ρούμπι μετά τη σύλληψή της για κλοπή στα τέλη Μαΐου, κάτι που επισύρει ποινή φυλάκισης έως 12 ετών.

Ο Καβαλιέρε είπε ότι παρενέβη γιατί νόμιζε ότι ήταν η ανιψιά του πρώην προέδρου της Αιγύπτου, Χόσνι Μουμπάρακ αλλά η εισαγγελία δηλώνει ότι ο πρωθυπουργός το έκανε σκόπιμα για να εμποδίσει τη Ρούμπι να προβεί σε δηλώσεις.

Ο Μπερλουσκόνι και η Ρούμπι διέψευσαν ότι είχαν ερωτικές σχέσεις.

Αρνήθηκαν ότι τα δείπνα στην έπαυλη του εκατομμυριούχου κοντά στο Μιλάνο εξελίσσονταν σε πάρτι «μπούνγκα-μπούνγκα» όπως περιέγραφαν πολλοί απ΄ όσους συμμετείχαν σε αυτά,
σύμφωνα με τηλεφωνικές υποκλοπές το περιεχόμενο των οποίων δημοσιεύτηκε στον Τύπο.

Η υπεράσπιση κατάρτισε έναν κατάλογο μαρτύρων για τη δίκη αυτή με διεθνείς διασημότητες, μεταξύ τους ο Τζορτζ Κλούνι και η σύντροφός του Ιταλίδα ηθοποιός Ελιζαμπέτα Κανάλις, ο αστέρας της Ρεάλ Μαδρίτης Κριστιάνο Ρονάλντο, υπουργοί και αστέρες της ιταλικής τηλεόρασης.

Για τον Μπερλουσκόνι, που άλλωστε έχει συνηθίσει τα δικαστήρια και έχει δικαστεί αρκετές φορές για οικονομική απάτη και διαφθορά, η υπόθεση “Ρούμπιγκεϊτ” θα είναι η πιο δύσκολη δίκη που έχει ν’ αντιμετωπίσει, δεδομένων των σε βάρος του κατηγοριών.


ΤΑ ΝΕΑ