Αμερικανός και με… πιστοποιητικό ο Ομπάμα!

Ο Ντόναλντ Τραμπ έριξε το… γάντι και ο Μπάρακ Ομπάμα «απάντησε» στην πρόκληση, δίνοντας στη δημοσιότητα το πιστοποιητικό γέννησής του στη Χονολουλού. Δε μπορούσε και να κάνει αλλιώς βέβαια!

Με τις εκλογές του 2012 να πλησιάζουν και τους Ρεπουμπλικάνους να πιέζουν από παντού, δεν είναι ώρα για… παιχνίδια. Για αυτό και ο Μπάρακ Ομπάμα αποφάσισε να «απαντήσει» με αποδείξεις τις κατηγορίες του Ντόναλντ Τραμπ πως δεν έχει γεννηθεί σε αμερικανικό έδαφος, άρα δεν είναι Αμερικανός πολίτης, άρα έχει παραβιάσει το Σύνταγμα και άρα δεν είχε δικαίωμα να θέσει υποψηφιότητα για πρόεδρος.

Ο Λευκός Οίκος, λοιπόν, έδωσε στη δημοσιότητα με κάθε… ντοκουμέντο που μπορούσε, το πιστοποιητικό γέννησης του Αμερικανού προέδρου. Ο οποίος έχει γεννηθεί στη Χονολουλού και άρα είχε κάθε δικαίωμα να θέσει υποψηφιότητα και εν τέλει να εκλεγεί στην προεδρία των ΗΠΑ.

Το 2008, στο πλαίσιο της προεδρικής καμπάνιας του, ο Ομπάμα είχε δώσει στη δημοσιότητα τη σύντομη εκδοχή του πιστοποιητικού. Αλλά μετά τις… παραπάνω πιέσεις, έδωσε και μια πιο αναλυτική εκδοχή, θέλοντας να σταματήσει οριστικά και πολύ πριν τις εκλογές του 2012 τις συζητήσεις για το που γεννήθηκε.


sigmalive.com/