Στοπ στην κακοποίηση παιδιών

Με αφορμή την αποτρόπαια είδηση της κακοποίησης ενός βρέφους 18 μηνών από τον ίδιο τον πατέρα και τον μετέπειτα θάνατο του μικρού κοριτσιού, εξαιτίας των σοβαρών τραυμάτων που έφερε στο σώμα του, το «Χαμόγελο του Παιδιού» υπενθυμίζει την ύπαρξη της εθνικής γραμμής για τα παιδιά SOS 1056.

Σε σχετική ανακοίνωση αναφέρεται μάλιστα ότι το «Χαμόγελο του Παιδιού» είχε δεχθεί
καταγγελία για τη συγκεκριμένη περίπτωση τον περασμένο Αύγουστο.

«Τον Αύγουστο 2010 σε συνέχεια επιτόπιας παρέμβασης και κατόπιν εισαγγελικής εντολής η μικρή μαζί με τα τρία αδέρφια της μεταφέρθηκαν σε νοσοκομείο όπου την φροντίδα τους ανέλαβαν προσωπικό και εθελοντές του Συλλόγου. Ωστόσο, κατόπιν του απαραίτητου εργαστηριακού ελέγχου, τα παιδιά επέστρεψαν στο οικείο περιβάλλον τους καθώς, όπως μας ενημέρωσαν, οι ιδιαιτερότητες που παρουσιάζει αυτή η ομάδα πληθυσμού δεν επιτρέπει ουσιαστικότερη παρέμβαση στον τρόπο ζωής τους αφού πρόκειται για αθίγγανους» επισημαίνεται σε δελτίο τύπου.

Εκφράζοντας τη βαθύτατη θλίψη του για την κακοποίηση ενός ακόμη ανηλίκου που οδήγησε στο τραγικό τέλος της ζωής του, το ”Χαμόγελο του Παιδιού” δεσμεύεται να ενημερώσει τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τον Πρωθυπουργό για τις τραγικές ελλείψεις και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν πολλές οικογένειες».
Zougla.gr