Συνεχίζει τα ρεκόρ ο χρυσός

Σε νέα ιστορικά υψηλά αναρριχήθηκε ο χρυσός, ενώ το ασήμι ξεπέρασε και το επίπεδο των 40 δολ. ανά ουγγιά με τους επενδυτές να στρέφονται στην ασφάλεια που προσφέρουν τα πολύτιμα μέταλλα καθώς οι αιματηρές αναταραχές στη Μέση Ανατολή οδηγούν τις τιμές του αργού πάνω και από τα 111 δολ. το βαρέλι.

Την ίδια στιγμή η υποχώρηση του δολαρίου έναντι του ανταγωνιστών του ενισχύει περαιτέρω την ελκυστικότητα των μετάλλων.

Ειδικότερα, το συμβόλαιο του χρυσού παραδόσεως Ιουνίου κερδίζει 8,60 δολ. ή 0,6% στα 1.468 δολ. ανά ουγγιά, ενώ νωρίτερα αναρριχήθηκε στα 1.468,30 δολ. στις ηλεκτρονικές συναλλαγές.

Το πολύτιμο μέταλλο ολοκλήρωσε τις συναλλαγές της Πέμπτης σημειώνοντας νέο ρεκόρ στα 1.459,30 δολ. ανά ουγγιά στο χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέα Υόρκης, ενώ στα υψηλά της ημέρας έφτασε τα 1.466,50 δολ. ανά ουγγιά.

Το ασήμι παραδόσεως Μαΐου κερδίζει παράλληλα 60 cents ή 1,5% στα 40,16 δολ. ανά ουγγιά.

Τα κέρδη στα πολύτιμα μέταλλα ακολουθούν τη νέα άνοδο των τιμών του πετρελαίου πάνω και από το επίπεδο των 111 δολ. το βαρέλι στις ηλεκτρονικές συναλλαγές εν μέσω ανησυχιών για την προσφορά καθώς κλιμακώνονται οι συγκρούσεις στον αραβικό κόσμο.

“Ο χρυσός συνεχίζει να βρίσκει στήριξη από τη συνεχιζόμενη γεωπολιτική αβεβαιότητα, την αδυναμία του δολαρίου, τις αυξημένες τιμές του πετρελαίου και τις ανησυχίες για τον πληθωρισμό, ενώ το αίτημα της Πορτογαλίας για οικονομική βοήθεια από την Ε.Ε.”, αναζωπύρωσε το ενδιαφέρον, σημειώνει η Barclays Capital.


Πηγή:www.capital.gr