Πυροβόλησε ελεγκτή λεωφορείου για να γλιτώσει το πρόστιμο…

Πυροβόλησε ελεγκτή λεωφορείου για να γλιτώσει το πρόστιμο…

Εισβολή οπαδών του «Δεν πληρώνω» στο τμήμα Τροχαίας Κορινθίας. Ενταση στο δημοτικό συμβούλιο της Αθήνας. Συμβασιούχοι προσπάθησαν να μπουν στο χώρο και συγκρούστηκαν με αστυνομικές δυνάμεις

Ανησυχητικές διαστάσεις λαμβάνουν οι αντιδράσεις κινημάτων που αρνούνται να καταβάλουν το τίμημα σε διόδια και εισιτήρια. Το τελευταίο διάστημα παρατηρούνται επεισόδια που οδηγούν σε ανεξέλεγκτες καταστάσεις με πυροβολισμούς και επιθέσεις σε αστυνομικά τμήματα. Δικογραφία για διατάραξη οικιακής ειρήνης και υπεξαγωγή εγγράφων σχηματίστηκε από το Τμήμα Τροχαίας Αυτοκινητοδρόμων Κορινθίας σε βάρος ομάδας ατόμων του κινήματος «δεν πληρώνω» που, προχθές το βράδυ, συγκεντρώθηκαν και αφού απαίτησαν την επιστροφή αφαιρεθέντων στοιχείων κυκλοφορίας, κατέστρεψαν αντίγραφα αντίτυπα πράξεων βεβαίωσης παράβασης που τηρούσε στο αρχείο του το Τμήμα. Χθες έγιναν μάλιστα και συλλήψεις, ωστόσο στη συνέχεια αφέθηκαν προσωρινά ελεύθεροι.

Όπως ανακοίνωσε το Τμήμα, ομάδα ατόμων, που έφεραν σημαίες «δεν πληρώνω», συγκεντρώθηκαν εξωτερικά του Τμήματος και απαιτούσαν από τον αστυνομικό σκοπό την επιστροφή στοιχείων κυκλοφορίας (αδειών κυκλοφορίας, πινακίδων κυκλοφορίας, αδειών ικανότητας οδήγησης), τα οποία έχουν αφαιρεθεί από παραβάτες για άρνηση καταβολής τελών διοδίων.

Πιστόλι
Λίγες ώρες μετά, άλλο ένα βίαιο επεισόδιο έρχεται να προστεθεί στο αστυνομικό δελτίο. Χθες το μεσημέρι ένας επιβάτης πυροβόλησε τον ελεγκτή του λεωφορείου, την πρώτη ημέρα που έπιασε δουλειά το νέο σώμα ελεγκτών, επειδή δεν ήθελε να πληρώσει το εισιτήριό του. Το λεωφορείο 843 εκτελούσε το δρομολόγιο Πειραιάς – Πέραμα, όταν επιβιβάστηκε ο ελεγκτής για να κάνει έναν τυπικό έλεγχο εισιτηρίων. Ο ελεγκτής που ανήκε στο νέο Σώμα Ελεγκτών που χθες ξεκίνησε ελέγχους διαπίστωσε πως ένας επιβάτης δεν είχε προμηθευτεί εισιτήριο. Ο ελεγκτής κατέβασε από το λεωφορείο τον επιβάτη και την κοπέλα που τον συνόδευε, που επίσης δεν είχε εισιτήριο, και την ώρα που τους έκοβε πρόστιμο, ο άνδρας έβγαλε ένα αεροβόλο και τον πυροβόλησε δύο φορές. Αμέσως μετά και οι δύο τράπηκαν σε φυγή. Ο ελεγκτής διακομίστηκε στο νοσοκομείο, προκειμένου να παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες.

Συμβασιούχοι
Την ίδια στιγμή ένταση επικράτησε χθες εντός και εκτός συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου της Αθήνας. Την ώρα που στο αμφιθέατρο του ΑΘΗΝΑ 9,84 διασταύρωναν τα ξίφη τους ο Γ. Καμίνης και ο Ν. Κακλαμάνης, έξω από τις εγκαταστάσεις του ραδιοφωνικού σταθμού, συμβασιούχοι οι οποίοι προσπάθησαν να μπουν στο χώρο συγκρούστηκαν με αστυνομικές δυνάμεις που έκαναν μερική χρήση χημικών. Οι εργαζόμενοι τελικώς αποχώρησαν από το χώρο του σταθμού και προχώρησαν στην κατάληψη του χώρου καθαριότητας του δήμου Αθηναίων στην Ιερά Οδό. Υπενθυμίζεται ότι συνεχίζεται και η κατάληψη στο Δημαρχιακό Μέγαρο της οδού Αθηνάς.

Από τη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου αποχώρησαν οι δημοτικές παρατάξεις «Ανοιχτή Πόλη», «Λαϊκή Συσπείρωση» και «ΑΝΤΑΡΣΥΑ», καταγγέλλοντας το γεγονός ότι δεν προτάχθηκε να συζητηθεί το θέμα τον συμβασιούχων του δήμου στην ημερήσια διάταξη.

Τη λύπη του για τα επεισόδια εξέφρασε ο Γ. Καμίνης, στρέφοντας παράλληλα τα βέλη του κατά του Ν. Κακλαμάνη και της παράταξής του ότι «επιμένουν να στηρίζουν πολιτικά όσους επιδιώκουν την παράλυση του Δήμου».


ΗΜΕΡΗΣΙΑ