Ντου με αβγά και γιαούρτια κατά πρύτανη

Επίθεση με αβγά και γιαούρτια δέχτηκε ο πρώην πρύτανης του Πολυτεχνείου Κρήτης Ιωακείμ Γρυσπολάκης, την ώρα που περπατούσε σε κεντρικό δρόμο των Χανίων. Το περιστατικό αποκάλυψε ο ίδιος, ενώ σε ανακοίνωσή του κάνει λόγο για τρομοκρατία και απόπειρα φίμωσής του σε σχέση με όσα συμβαίνουν στα ελληνικά πανεπιστήμια.

Οπως καταγγέλλει ο κ. Γρυσπολάκης, όλα συνέβησαν στις 9.00 το βράδυ της Τετάρτης στην περιοχή της Σπλάντζιας. «Τέσσερα φασιστοειδή με κουκούλες -ως γνωστόν, τα φασιστοειδή κρύβουν το πρόσωπό τους- εν μέση οδό στο κέντρο των Χανίων και μπροστά σε πλήθος κόσμου μού επιτέθηκαν με αβγά και γιαούρτια, συνοδευόμενα με χυδαίες φράσεις σχετικά με τη δράση μου για τις αλλαγές στα πανεπιστήμια, πριν εξαφανιστούν» αναφέρει στην ανακοίνωσή του.

Ο πρώην πρύτανης υποστηρίζει ότι στόχος της επίθεσης των τεσσάρων κουκουλοφόρων ήταν η φίμωση «κάθε αντίθετης με αυτούς άποψης, μέσω της άσκησης τρομοκρατίας» και κλείνει την ανακοίνωσή του τονίζοντας: «Ας τους χαίρονται όσοι, έξω από το ίδρυμα αλλά και μέσα σε αυτό, τους εξέθρεψαν, τους γαλούχησαν, τους καθοδηγούν και τους χαϊδεύουν έχοντας μπερδέψει τους κοινωνικούς αγώνες, που απαιτούν πάνω απ’ όλα ήθος, με την αλητεία και τον χουλιγκανισμό. Δεν θα τους περάσει όμως!»

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο κ. Γρυσπολάκης πέφτει θύμα επίθεσης από αγνώστους. Το 2006 μια ομάδα κουκουλοφόρων είχε εισβάλει στο γραφείο του και είχε εκτοξεύσει εναντίον του μια τούρτα.
espressonews.gr