Κρήτη: Ασθενής φορώντας πλαστική σακούλα επιτέθηκε σε οδοντίατρο

Με φαλτσέτα, σφυρί και σχοινί – Συνελήφθη ο δράστης

Ένας ασθενής φορώντας πλαστική σακούλα στο κεφάλι του επιτέθηκε σε οδοντίατρο με φαλτσέτα, σφυρί και σχοινί.
Επίθεση δέχτηκε ένας οδοντίατρος στο Ηράκλειο της Κρήτης από ασθενή, ο οποίος έφερε φαλτσέτα, σφυρί και και σχοινί μαζί του.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ, όλα ξεκίνησαν όταν ο οδοντίατρος έκλεινε την πόρτα του ιατρείου του. Τότε ένας άνδρας εμφανίστηκε με πλαστική κουκούλα στο κεφάλι και δύο τρύπες στο ύψος των ματιών του.

Ο δράστης του επιτέθηκε κρατώντας μία φαλτσέτα και ένα σφυρί ενώ είχε μαζί του και ένα σχοινί. Ο οδοντίατρος επιχείρησε να χρησιμοποιήσει το ασανσέρ και να απομακρυνθεί από το σημείο, ωστόσο ο δράστης κατάφερε να ανοίξει την πόρτα. Ακολούθησε πάλη μεταξύ των δύο ανδρών, ενώ ο γιατρός κατάφερε να πάρει από τον 55χρονο δράστη το σφυρί και τον χτύπησε. Οι δύο άνδρες συνέχισαν την πάλη και έξω από το ασανσέρ.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Οδοντιατρικού Συλλόγου Ηρακλείου, κάποιος ένοικος του πρώτου ορόφου αντιλήφθηκε την αναστάτωση και βοήθησε τον γιατρό να ακινητοποιήσει το δράστη ενώ στο σημείο έσπευσε και η Ομάδα Δίκυκλης Αστυνόμευσης του Τμήματος Άμεσης Δράσης Ηρακλείου, που τον συνέλαβε.

«Είχε μαζί του μια φαλτσέτα, ένα σφυρί και ένα σχοινί. Δεν θέλω καν να σκεφτώ τι θα μπορούσε να είχε συμβεί, αν ο συνάδελφος δεν είχε καταφέρει να τον ακινητοποιήσει» δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο κ. Χαρίτος, που πρόσθεσε ότι σε επικοινωνία που είχε με τον οδοντίατρο, ο ίδιος του είπε ότι ο δράστης ήταν ασθενής του και μάλιστα λόγω των οικονομικών δυσχερειών που αντιμετώπιζε, είχε χρειαστεί να παρέχει τις υπηρεσίες του αφιλοκερδώς.

Σχετική ανακοίνωση εξέδωσε και ο Οδοντιατρικός Σύλλογος Ηρακλείου, ο οποίος εκφράζει την ανησυχία του «για τις ολοένα και περισσότερες εκδηλώσεις βίας που αναφέρονται στις μέρες μας».

«Δηλώνουμε την αμέριστη συμπαράστασή μας προς το συνάδελφο σε οτιδήποτε χρειαστεί και του ευχόμαστε καλή ανάρρωση. Εκφράζουμε την ανησυχία μας για τις ολοένα και περισσότερες εκδηλώσεις βίας που αναφέρονται στις μέρες μας. Εφιστούμε την προσοχή των συναδέλφων ώστε να αποφύγουν ανάλογες καταστάσεις έκθεσής τους σε κίνδυνο. Σεβόμενοι το λειτούργημά μας και τις ανάγκες του οδοντιατρικού ασθενή ,συνεχίζουμε να προσφέρουμε τις υπηρεσίες μας και να αγωνιζόμαστε για μια πιο δίκαιη και ειρηνική κοινωνία».

Πηγή: athensvoice