Καιρός: Πρόγνωση της ΕΜΥ για την Παρασκευή 1 Απριλίου 2011

Καιρός: Πρόγνωση της ΕΜΥ για την Παρασκευή 1 Απριλίου 2011

Βροχές και τοπικές καταιγίδες σημειώνονται την Παρασκευή, οι οποίες το πρωί σε περιοχές της ανατολικής ηπειρωτικής χώρας και αργότερα πιθανώς στις Κυκλάδες και τη δυτική Κρήτη να είναι έντονες. Βορειοανατολικοί άνεμοι τοπικά 8 μποφόρ πνέουν στο Αιγαίο, ενώ η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα ανατολικά.

Πιο αναλυτικά, νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες αναμένονται στην Αττική με ανέμους βορειοανατολικούς 5-7 και στα ανατολικά τοπικά 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί μεταξύ 10 και 14 βαθμών Κελσίου.

Νεφώσεις με βροχής και πιθανότητα καταιγίδας στη Θεσσαλονίκη, όπου όμως επέρχεται βαθμιαία βελτίωση. Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί βορειοανατολικοί 3-5 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

Στη δυτική και κεντρική Μακεδονία αναμένονται νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες που τις πρωινές ώρες πιθανόν να είναι ισχυρές. Στις υπόλοιπες περιοχές της βόρειας Ελλάδας προβλέπονται αυξημένες νεφώσεις με λίγες βροχές το μεσημέρι και το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί βορειοανατολικοί 4-6 και στα ανατολικά 7-8 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα κινηθεί μεταξύ 6 και 18 βαθμών Κελσίου.

Στη δυτική Ελλάδα προβλέπονται νεφώσεις τοπικά αυξημένες με παροδικές βροχές, ενώ στις νοτιότερες περιοχές εκδηλώνονται καταιγίδες με σταδιακή βελτίωση το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές βορειοανατολικές διευθύνσεις 4-6 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί μεταξύ 9 και 22 βαθμών Κελσίου.

Σε Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια και ανατολική Πελοπόννησο αναμένονται νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες, με τα φαινόμενα τοπικά να είναι ισχυρά, ωστόσο από το απόγευμα στις βορειότερες περιοχές θα εξασθενήσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοανατολικές διευθύνσεις 5-7 και στα ανατολικά τοπικά 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και καταιγίδες που το απόγευμα στις Κυκλάδες και τη δυτική Κρήτη θα ενταθούν. Οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις 6-8 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί μεταξύ 14 και 19 βαθμών Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα θα σημειωθούν νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, κυρίως το βράδυ. Οι άνεμοι θα πνέουν στα βόρεια βορειοανατολικοί 6-8 και στα νότια ανατολικοί βορειοανατολικοί 4-6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί μεταξύ 12 και 20 βαθμών Κελσίου.

Πρόγνωση για 02/04/2011

Νεφώσεις με τοπικές βροχές προβλέπονται για το Σάββατο στα ανατολικά και νότια. Καταιγίδες πιθανώς πρόσκαιρα ισχυρές θα εκδηλωθούν στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, τις Κυκλάδες, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα. Στην υπόλοιπη χώρα θα σημειωθούν λίγες νεφώσεις που το μεσημέρι και το απόγευμα θα αυξηθούν και στα ορεινά θα εκδηλωθούν πρόσκαιρες βροχές και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις στα δυτικά 3-5, στα ανατολικά 5-7 και στο Αιγαίο τοπικά 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα καταγράψει μικρή πτώση στα ανατολικά.