Άραξος – τουρισμός: Θετική η πρόταση για το πιστοποιητικό εμβολιασμού

Το πιστοποιητικό εμβολιασμού είναι μία θετική κίνηση που θα δώσει μία ασφάλεια στο άνοιγμα του τουρισμού για την καλοκαιρινή σεζόν.

Αυτή την άποψη εκφράζει ο αερολιμενάρχης του πολιτικού αεροδρομίου του Αράξου Γιώργος Γκουβίτσας, ξεκινώντας σιγά – σιγά τις προετοιμασίες για τη σεζόν που έρχεται.

Ο κύριος φόβος για τα αεροδρόμια όλη της χώρας, αλλά και γενικότερα για τον εξωτερικό τουρισμό, θα είναι και φέτος και αυτό της διασποράς και του κορωνοϊού που το περασμένο καλοκαίρι στοίχισε πολλά τόσο στην τουριστική κίνηση, όσο και στην εξάπλωση του ιού στην ανοικτή κοινότητα.

Στον αεροδρόμιο του Αράξου, με βάση τα στοιχεία από τα αποτελέσματα, όπου γίνονταν τα pcr τεστ, δεν υπήρξε είσοδος του ιού στην περιοχή, τουλάχιστον από εκεί.

Ωστόσο, η κίνηση έπεσε κατά τουλάχιστον 80% και αυτό είχε τις επιπτώσεις του στον τουρισμό της Δυτικής Αχαϊας, αλλά και της Ηλείας που τροφοδοτούνται κάθε χρόνο με τουρίστες από το αεροδρόμιο.

«Πιστεύω ότι το πιστοποιητικό εμβολιασμού που πρότεινε ο πρωθυπουργός είναι μία θετική πρόταση που θα ήταν καλό να υιοθετηθεί από όλες τις χώρες» τονίζει ο κ. Γκουβίτσας.

«Είναι μια πρόταση που σε συνδυασμό με το αποδεικτικό της μη θετικότητας από τεστ pcr που θα έχουν γίνει τις τελευταίες 72 ώρες, πριν από την άφιξη του τουρίστα, διασφαλίζει σε σημαντικό βαθμό την κάθε περιοχή από τα εισερχόμενα κρούσματα».

Τα εμβόλια στους εργαζόμενους των ξενοδοχείων

Σύμφωνα με μέχρι τώρα ισχύοντα η μέθοδος του plf, με τους επισκέπτες που περνούν τις πύλες των αεροδρομίων ή των λιμανιών να αφήνουν τα στοιχεία τους, θα εφαρμοστεί και το φετινό καλοκαίρι.

Από εκεί και πέρα το ανησυχητικό σε ότι έχει να κάνει με το άνοιγμα του τουρισμού και την προστασία από τον ιό, είναι ότι δεν έχει ακουστεί μέχρι ώρας κάτι, σε ότι αφορά την περιοχή της Δυτικής Ελλάδας, για την προτεραιότητα της εμβολιαστικής διαδικασίας στους εργαζόμενους του τουριστικού κλάδου.

Σε αντίθεση με τα νησιά και τα θεωρούμενα τοπ τουριστικά μέρη της εγχώριας τουριστικής βιομηχανίας. «Κατά την άποψη μου όσοι ασχολούνται με τον τουριστικό κλάδο και εργάζονται σε μεγάλες ξενοδοχειακές επιχειρήσεις, θα πρέπει να υποχρεούνται να κάνουν το εμβόλιο.

Όμως αυτό είναι θέμα των επιχειρήσεων. Ωστόσο, όσο μεγαλώνει το ποσοστό των εμβολίων για την κάθε περιοχή, τόσο μεγαλύτερο πλεονέκτημα θα έχει το φετινό καλοκαίρι στην τουριστική εμπορική της δυναμική».

Απροστάτευτη από τα εισερχόμενα κρούσματα

Τα στάνταρ λοιπόν για την επιλογή ενός τουριστικού προορισμού έχουν αλλάξει, δεν αρκεί για μία περιοχή να έχει όμορφες παραλίες ή ξενοδοχειακές υποδομές, αλλά να έχει προχωρήσει την εμβολιαστική διαδικασία, προστατεύοντας τους επισκέπτες της, αλλά και τους εργαζόμενους στον τουρισμό.

Μέχρι ώρας η περιοχή της Δυτικής Ελλάδας, βάση του χαμηλού ποσοστού των εμβολίων, αλλά και του ότι δεν έχουν παρθεί μέτρα για την προτεραιότητα σε αυτά των εργαζομένων στον τουρισμό, μάλλον μένει πίσω.

Και επί της ουσίας, αν δεν αλλάξει κάτι, μένει απροστάτευτη απέναντι στο ενδεχόμενο των εισερχόμενων κρουσμάτων.

araxos airport