Τα πυρά τους κατά του ΝΑΤΟ στρέφουν οι αντάρτες στη Λιβύη

Τα πυρά τους κατά του ΝΑΤΟ στρέφουν τώρα οι αντάρτες μετά τους συνεχείς βομβαρδισμούς των δυνάμεων του Καντάφι στη Μιζουράτα.

«Ο κόσμος θα πεθάνει και το κρίμα θα βαρύνει τη διεθνή κοινότητα. Όμως τι κάνει το ΝΑΤΟ;» ρωτάει ο πρώην υπουργός Εσωτερικών της Λιβύης και σήμερα εκ των ηγετών των αντικαθεστωτικών Αμπντέλ Φατάχ Γιουνίς.

«Το ΝΑΤΟ δεν κάνει τίποτα» απαντά ο ίδιος, «μολονότι ο ΟΗΕ του έδωσε το δικαίωμα να δράσει για να προστατεύσει τους αμάχους στη Λιβύη».

Ο στρατιωτικός ηγέτης των ανταρτών στη Λιβύη επιβεβαίωσε, ωστόσο, κατά τη διάρκεια τηλεοπτικής συνέντευξης ότι οι δυνάμεις των αντικαθεστωτικών έχουν παραλάβει εξοπλισμό προερχόμενο από τις χώρες της συμμαχίας.

Ο Γιουνίς όμως δεν αποκάλυψε το συγκεκριμένο τόπο προέλευσης των όπλων, αναφέροντας αόριστα ότι πρόκειται για ελαφρύ οπλισμό που προσφέρθηκε στους εξεγερμένουε από φιλικές χώρες.

«Αλλά αυτό δεν αρκεί» προειδοποίησε ο επικεφαλής των δυνάμεων των εξεγερμένων, στην συνέντευξή του στο δορυφορικό δίκτυο Αλ-Αάν, αποτείνοντας έκκληση στο ΝΑΤΟ, να κάνει εξαίρεση στην απόφασή του για επιβολή ζώνης απαγόρευσης των πτήσεων πάνω από το έδαφος της Λιβύης και να επιτρέψει στους αντικαθεστωτικούς, που μάχονται ενάντια στον Μουαμάρ Καντάφι, να επιτεθούν στα στρατεύματά του με τα δικά τους αεροπλάνα.

Νωρίτερα μάλιστα είχε απευθύνει και ενστάσεις κριτικής στο ΝΑΤΟ, γιατί κατά τη γνώμη του, καθυστέρησε να ξεκινήσει τις επιδρομές κατά του καθεστώτος Καντάφι.

Στο αντίπαλο στρατόπεδο έγινε σήμερα αναγκαστική αλλαγή φρουράς στο υπουργείο Εξωτερικών, καθώς ο επικεφαλής του Μούσα Κούσα αυτομόλησε στη Δύση την περασμένη εβδομάδα.

Νέος υπουργός Εξωτερικών ορίστηκε από τον Μουαμάρ Καντάφι ο Αμπντελάτι Αλ Ομπέϊντι που είχε αναλάβει να διαπραγματευτεί με Ευρωπαίους ηγέτες την κατάσταση στη Λιβύη και είχε συναντηθεί στην Αθήνα με τον πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου


ΤΑ ΝΕΑ