Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων: Τέλος στα ευνοϊκά δάνεια

Τα δάνεια με ευνοϊκούς όρους που έπαιρναν οι δημόσιοι υπάλληλοι από το Ταμείο Παρακαταθηκών και δανείων τελειώνουν οριστικά και πλέον εξισώνονται με τις εμπορικές τράπεζες.

Βέβαια δε θα θίγεται η ισχύς των όρων δανείων που έχουν ήδη συνομολογηθεί από το Ταμείο, ενδεχομένως και από αυτόν το μήνα, με τη δημοσίευση του νόμου στην εφημερίδα της Κυβερνήσεως, τα δάνεια θα δίνονται με τους όρους της τραπεζικής αγοράς.

Οι ευνοϊκοί όροι χορήγησης δανείων ισχύουν για αιτήσεις που υποβάλλονται ή εγκρίνονται μέχρι την έναρξη ισχύος του νόμου και είναι οι τελευταίες αιτήσεις που θα εγκριθούν με βάση τις παλαιές διατάξεις.

Σύμφωνα με το νομοσχέδιο, ο κλάδος εμπορικών δραστηριοτήτων του Ταμείου κατά την απόσχιση του μεταφέρεται σε ανώνυμη εταιρεία και ολοκληρώνεται εντός 24μήνου δηλαδή το αργότερο μέχρι τον Μάιου του 2013.

Συνεχίζεται η κατάληψη του κτιρίου, ζητούν διασφάλιση των θέσεων εργασίας οι εργαζόμενοι

Με τη διασφάλιση των όρων για τα παλαιά δάνεια να είναι το ένα μέρος της συμφωνίας που «έκλεισαν» οι εργαζόμενοι του Ταμείου με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών, πλέον βρίσκονται σε αναμονή για απάντηση στο δεύτερο αίτημά τους που αφορά τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας των εργαζομένων.

«Ζητούμε να παραμείνουμε εργαζόμενοι στο τομέα παρακαταθηκών του Ταμείου αν αποσχιστεί από την εμπορική του δραστηριότητα» τονίζει στην εφημερίδα ο πρόεδρος του συλλόγου εργαζομένων, Βασίλης Πέτσας εν αναμονή της τελικής απάντησης κατά τη διάρκεια της σημερινής συζήτησης του νομοσχεδίου στη Βουλή.

Μέχρι τότε, η κατάληψη του κτιρίου του Ταμείου στην Ακαδημίας συνεχίζεται.


Star.gr