Ασθητική ιατρική

Αισθητική Οδοντιατρική είναι ο τομέας της Οδοντιατρικής που ασχολείται με τη βελτίωση της εμφάνισης του ατόμου μέσω της βελτίωσης της εικόνας του στόματος, των δοντιών και των ούλων.

Οι πιό γνωστές θεραπείες αισθητικής οδοντιατρικής για να αποκτήσουμε ομορφότερο χαμόγελο αφορούν στην επιδιόρθωση, λεύκανση, ευθυγράμμιση των δοντιών καθώς και στην διόρθωση του σχήματος των δοντιών και των ούλων.

Η αισθητική οδοντιατρική είναι σήμερα ο πλέον αναπτυσσόμενος κλάδος της οδοντιατρικής. Ο αισθητικός οδοντίατρος αποτελεί μια σχετικά νέα ειδικότητα οδοντιάτρου, που εξελίχθηκε τα τελευταία χρόνια καθώς όλο και περισσότερα άτομα απευθύνονται στον οδοντίατρο τους για να βελτιώσουν τη φυσική τους εμφάνιση.

Οι τεχνολογικές εξελίξεις των τελευταίων χρόνων έκαναν διαθέσιμα νέα προηγμένα οδοντιατρικά υλικά και επέτρεψαν την ανάπτυξη νέων βελτιωμένων τεχνικών. Αυτή η πρόοδος βοήθησε σημαντικά τους οδοντιάτρους για να αντιμετωπίσουν τις νέες απαιτήσεις για αισθητική οδοντιατρική και να καταφέρουν να παρέχουν σε ένα μεγαλύτερο αριθμό ασθενών τους πολύ πιο προσιτές επιλογές για να αποκτήσουν μιά πιο ελκυστική εμφάνιση μέσα από ένα όμορφο χαμόγελο.

Η Αισθητική Οδοντιατρική καλύπτει ένα ευρύ φάσμα οδοντιατρικών υπηρεσιών που μπορούν να βοηθήσουν να αποκατασταθεί ένα όμορφο και υγιές χαμόγελο. Αυτές μπορεί να περιλαμβάνουν λεύκανση των δοντιών, επανορθωτικές εργασίες, προσθετική δοντιών, ορθοδοντική, περιοδοντικές θεραπείες ή ακόμη και αισθητικές χειρουργικές επεμβάσεις. Η Αισθητική οδοντιατρική δεν ασχολείται άμεσα με τη στοματική υγιεινή ή την θεραπεία των νοσημάτων του στόματος, αλλά πολλές οδοντιατρικές συμβατικές θεραπείες για αυτά τα προβλήματα μπορούν βέβαια να έχουν επιπλέον και θετικά αισθητικά αποτελέσματα.

Οδηγός Στοματικής Υγείας για Ενήλικες 25-60 ετών

Ανάπτυξη / Κατάσταση των Δοντιών

Προοδευτική φθορά των δοντιών.
Αύξηση πιθανότητας απώλειας δοντιών.

Ο Ρόλος του Οδοντιάτρου

Τακτικός έλεγχος ανά 6 μήνες από οδοντίατρο.
Θεραπευτική αντιμετώπιση τυχόν προβλημάτων.
Αντικατάσταση χαμένων δοντιών.

Πιθανά προβλήματα

Ευαισθησία. Τερηδόνα.
Υφίζηση ούλων, ουλίτιδα και περιοδοντίτιδα.
Άσχημη αναπνοή.
Δυσχρωσίες δοντιών.
Απώλεια δοντιών.

Συμβουλές Στοματικής Υγείας

Καθημερινή στοματική υγιεινή με σωστό βούρτσισμα δοντιών με φθοριούχο οδοντόκρεμα.
Χρήση οδοντικού νήματος
Σωστή διατροφή.
Διακοπή κακών συνηθειών πχ.κάπνισμα

———–

Οδοντιατροι:

οδοντιατροι αθηνα Αμαλια μπαλλα