Κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις οι ιδιοκτήτες ταξί

Ανυποχώρητοι εμφανίζονται οι ιδιοκτήτες ταξί που συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους μετά και τη σημερινή συνέλευση της Ομοσπονδίας τους.

«Δεν ήρθαμε εδώ για να αποφασίσουμε, συνεχίζουμε τις κινητοποιήσεις μας μέχρι να λυθεί το πρόβλημα», τόνισε ο πρόεδρος του ΣΑΤΑ, Θύμιος Λυμπερόπουλος. «Θα κάνουμε κινητοποιήσεις, αλλά θα πρέπει να αποφεύγουμε λάθη, όπως αυτά που έγιναν στον Πειραιά, όπου συνάδελφοί μας πέταξαν λάδια στους δρόμους», υπογράμμισε, κάνοντας έκκληση για ψυχραιμία, ενώ κατηγόρησε τον υπουργό Μεταφορών Γιάννη Ραγκούση και το ΣΕΤΕ ότι δυναμιτίζουν το κλίμα.

Μετά το ναυάγιο της συνάντησης της Παρασκευής με τον υπουργό Γ.Ραγκούση, οι αυτοκινητιστές δηλώνουν έτοιμοι για νέες δυναμικές κινητοποιήσεις, μέχρι να δοθεί οριστική λύση στο ζήτημα της απελευθέρωσης του επαγγέλματός τους.

Το Σάββατο προχώρησαν σε αποκλεισμούς λιμανιών (στην Πάτρα) και αεροδρομίων (στη Θεσσαλονίκη), ενώ πραγματοποίησαν πορείες με τα οχήματά τους σε πόλεις της περιφέρειας.

Σήμερα, στις 5:15 το απόγευμα, οι ιδιοκτήτες ταξί άνοιξαν τα διόδια των Μαλγάρων, στην Εθνική οδό Θεσσαλονίκης-Αθηνών. Σύμφωνα με την αστυνομία, στην ενέργεια συμμετείχαν αρχικά 30 ταξί, ενώ λίγο αργότερα ο αριθμός τους αυξήθηκε σε 100.

Οι ιδιοκτήτες έκαναν γνωστό ότι θα παραμείνουν στον χώρο μέχρι τις 11, ενώ αύριο οι κινητοποιήσεις θα συνεχιστούν.

Εν τω μεταξύ, εκατοντάδες ταξί από Κόρινθο, Τρίπολη, Κιάτο, Αργος και Ναύπλιο έχουν σταθμεύσει στο πάρκινγκ του αρχαιολογικού χώρου της Αρχαίας Επιδαύρου και βρίσκονται στην είσοδο του αρχαίου θεάτρου.

Οι ιδιοκτήτες ταξί πήγαν στην Επίδαυρο προκειμένου απόψε το βράδυ να ενημερώσουν τους 9.000 περίπου θεατές του αρχαίου θεάτρου που θα φτάσουν σε λίγη ώρα για να παρακολουθήσουν παράσταση αρχαίου δράματος, μοιράζοντας έντυπο υλικό με τα αιτήματά τους.

Ο πρόεδρος του ραδιοταξί Τρίπολης «ο Αγιος Χριστόφορος» Γιώργος Γιαλής δήλωσε στο ΑΠΕ – ΜΠΕ ότι, «δεν έχουμε καμιά πρόθεση και δεν θα δημιουργήσουμε κανένα πρόβλημα, αγαπάμε και σεβόμαστε τον τόπο μας. Θα μοιράσουμε υλικό με τα αιτήματα και τις απόψεις μας, γιατί θέλουμε να ενημερωθούν οι πολίτες και θα αποχωρήσουμε».

Στο Ηράκλειο, οι αυτοκινητιστές είχαν νωρίτερα συνάντηση με τους βουλευτές της πόλης, στο κτίριο της Περιφέρειας Κρήτης στην Πλατεία Ελευθερίας, το οποίο εξακολουθεί να τελεί υπό κατάληψη από τους ίδιους. Κατά τη συνάντηση, οι ιδιοκτήτες ταξί επαναβεβαίωσαν τη θέση τους ότι θα συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους μέχρι ο υπουργός να ικανοποιήσει τα αιτήματα τους σε σχέση με τις ρυθμίσεις για το άνοιγμα του επαγγέλματος.

Παράλληλα, εκατοντάδες ιδιοκτήτες ταξί από όλη τη Θεσσαλία συγκεντρώθηκαν σήμερα στα Τρίκαλα και από εκεί πραγματοποίησαν πορεία προς την πόλη της Καλαμπάκας. Με τα αυτοκίνητά τους ανέβηκαν στα Μετέωρα και κατέβηκαν από το Καστράκι, ενώ στάθμευσαν στο σιδηροδρομικό σταθμό της Καλαμπάκας, αφήνοντας τα αυτοκίνητα στο πίσω μέρος του Σταθμού. Πραγματοποίησαν ακόμη ανοικτή συγκέντρωση ενημερωτικού χαρακτήρα για τα αιτήματά τους σε πλατεία της Καλαμπάκας.

Επίσης, οι ιδιοκτήτες ταξί προχώρησαν σήμερα στο άνοιγμα των διοδίων στη γέφυρα Ρίου – Αντιρρίου, αφήνοντας τους οδηγούς να περνούν χωρίς να πληρώνουν, ενώ αύριο θα αποκλείσουν από τις 8.00 το πρωί τα διόδια της γέφυρας, στο ύψος του Αντιρρίου και τα διόδια του Ρίου, στο ύψος της εθνικής οδού Πατρών – Κορίνθου.

Τη Δευτέρα, στις δέκα το πρωί, θα κάνουν συγκέντρωση έξω από το υπουργείο Μεταφορών στη λεωφόρο Μεσογείων.

«Η εμμονή των ταξιτζήδων σε ακραίες εκδηλώσεις σαφώς έχει υποβολέα. Δεν καταλαβαίνουν ότι υλοποιώντας τα σχέδια άλλων, κινδυνεύουν να χάσουν το δίκιο τους», σχολίασε ο εκπρόσωπος του ΛΑ.Ο.Σ. Κ. Αϊβαλιώτης.


πηγή naftemporiki.gr/news/cstory.asp?id=2027793