Το “Der Spiegel” για τον Γιώργο Τράγκα

Εκτενές ρεπορτάζ στον Γιώργο Τράγκα έκανε το «Der Spiegel». Το γερμανικό περιοδικό, εστιάζει στην εκπομπή του δημοσιογράφου «Χωρίς Αναισθητικό», και κυρίως στις επιθέσεις που κατά καιρούς κάνει εναντίον της Άνγκελα Μέρκελ.

Το «Spiegel», αναφέρεται στον χαρακτηρισμό «Ναζί», με τον οποίο αποκαλεί συχνά πυκνά ο Γιώργος Τράγκας την Γερμανίδα Καγκελάριο.

Μάλιστα έστειλαν και δημοσιογράφο του Spiegel, τον Joannes Korge, ο οποίος επισκέφτηκε το studio του «Extra 3» και έγραψε τις εντυπώσεις του:

«Ο Τράγκας κοιτά την κάμερα και ξεκινά να αναφέρεται στο αγαπημένο του θέμα: Τους Γερμανούς… και πώς με το ψυχρό τους αίμα σπρώχνουν την Ελλάδα στην άβυσσο. “Η Γερμανία δεν ενδιαφέρεται για τα 3 εκατ. συνταξιούχους που πεθαίνουν εδώ”, φωνάζει… Αναφέρεται σε στατιστικά νούμερα, ενώ την ίδια ώρα συχνά, πυκνά κάνει αναφορές στο καθεστώς των Ναζί… Να σημειωθεί ότι του αρέσει να δείχνει μονταρισμένες εικόνες της Μέρκελ με Γερμανούς στρατιώτες του Δεύτερου Παγκόσμιου Πολέμου».

Και πρόσθεσε πως «το “πρόβλημα” βέβαια, είναι πως ο Τράγκας δεν εκφράζει τις απόψεις του για την οικονομική κρίση σε κάποιο μπαρ την ώρα, που πίνει μπύρες. Αντιθέτως, το κάνει σε βραδινή εκπομπή υψηλής τηλεθέασης,όπως και σε πρωινή του ραδιοφωνική εκπομπή, αλλά και στις στήλες, που γράφει στο περιοδικό του. Ο Τράγκας είναι ένας δημοφιλής δημοσιογράφος και η γνώμη του έχει βαρύτητα στην Ελλάδα. Συνήθως αναλύει περίπλοκα προβλήματα με απλοϊκά σλόγκαν και πάντα υπάρχει κάποιος, που φταίει για την κατάσταση στην Ελλάδα. Και πολύ σπάνια αυτός ο κάποιος είναι συμπατριώτης του».

Δεν κέντρισε όμως μόνο το ενδιαφέρον των Γερμανών ο Γιώργος Τράγκας, αλλά και της Washington Post.

Η εφημερίδα, με αφορμή τον τίτλο της «Δημοκρατίας» («Νταχάου-Το Μνημόνιο απελευθερώνει»), αναφέρει πως:

«Η Άγκελα Μέρκελ περιγράφεται ως Ναζί, ενώ τα αισθήματα εναντίον των Γερμανών αυξάνονται στην Ελλάδα».


star.gr