Παραδεχτείτε το. Ο λογαριασμός δεν βγαίνει, κάναμε λάθη

Να κάνει υπέρβαση και να πει την αλήθεια, παρόλο που είναι Πρωταπριλιά, ζήτησε από τον πρωθυπουργό ο Αλέξης Τσίπρας κατά την ομιλία του στην Βουλή: «Παραδεχτείτε το. Ο λογαριασμός δεν βγαίνει, κάναμε λάθη», είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ. «Είστε αμετανόητος. Είστε εκτός πραγματικότητας» τόνισε και πρόσθεσε: «Δεν βλέπετε τι συμβαίνει γύρω σας. Η πραγματική τρομοκρατία είναι η ανεργία, τα λουκέτα, κλείνουν σχολεία, νοσοκομεία και εσείς δε δίνετε δεκάρα για αυτά, μονάχα για τους αριθμούς ενδιαφέρεστε».

Για να δώσει μάλιστα έμφαση στο πόσο ψεύδεται ο πρωθυπουργός, ο κ. Τσίπρας τον κάλεσε να πείσει πρώτα τον κ. Λοβέρδο και τον κ. Οικονόμου ότι λέει την αλήθεια για τα μέτρα και μετά την Αριστερά.

«Η χώρα θα προσφύγει στον μόνιμο μηχανισμό στήριξης το 2012 καθώς η χώρα θα πρέπει να πληρώσει 66 δις ευρώ για δάνεια, όμως η τρόικα θα δώσει μόλις 24 δις ευρώ» είπε ο κ. Τσίπρας, ενώ ο κ. Παπανδρέου τον κατηγόρησε ότι ταυτίζεται με την Νέα Δημοκρατία.

«Να κάνετε μια επαναστατική πράξη και να αναγνωρίσετε ότι η Ελλάδα ήταν σε άσχημη κατάσταση πριν τις 4 Οκτωβρίου του 2009», είπε με την σειρά του ο πρωθυπουργός. «Η κυβέρνηση θα είναι κοντά στο λαό. Θα πηγαίνουμε συνεχώς και θα μιλάμε στο λαό. Κοντά στον κάθε πολίτη» απάντησε.

Εν τω μεταξύ, το σκάνδαλο των υποβρυχίων και την στάση της κυβέρνησης απέναντι στις τουρκικές παραβιάσεις αφορούσε η επίκαιρη ερώτηση του προέδρου του ΛΑΟΣ, Γ. Καρατζαφέρη.

«Εξεταστική ή προανακριτική θα γίνει;» ρώτησε σε σχέση με το σκάνδαλο, ενώ ανέφερε ότι «όλο το ΚΥΣΕΑ είναι στο έγγραφο».

«Φως σε όλα τα θέματα. Είμαστε μια κυβέρνηση που δεν θα σταματήσουμε να ρίχνουμε φως σε όλα. θα υπάρξει φως σε κάθε θέμα. Περιμένουμε επισήμως τη δικαιοσύνη και περιμένουμε και από τη δικαιοσύνη να μην ανεχθεί οποιαδήποτε διαφθορά όσο ψηλά και να είναι», απάντησε ο πρωθυπουργός.

Σε σχέση με τις ελληνοτουρκικές σχέσεις ο κ. Καρατζαφέρης υποστήριξε ότι οι τούρκικες παραβιάσεις δεν έχουν τέλος και η Ελλάδα κάνει τα στραβά μάτια, ενώ ο κ. Παπανδρέου ισχυρίστηκε ότι η κυβέρνηση πάντα στέλνει διπλωματικό διάβημα σε περίπτωση παραβίασης.
Star.gr