Πανελληνιες εξετασεις 2011: Ανοίγει στις 12 Μαΐου η αυλαία των Πανελλαδικών

Ανοίγει στις 12 Μαΐου η αυλαία των Πανελλαδικών

Η «αυλαία» των εξετάσεων θα ανοίξει με το μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας γενικής παιδείας και θα κλείσει στις 25 Μαΐου.

Στις 12 Μαΐου, νωρίτερα από κάθε άλλη φορά, θα αρχίσουν φέτος οι πανελλαδικές εξετάσεις για την εισαγωγή των υποψηφίων στην τριτοβάθμια εκπαίδευση. Σύμφωνα με το πρόγραμμα των πανελλαδικών εξετάσεων το οποίο ανακοινώθηκε χθες από το υπουργείο Παιδείας, η «αυλαία» θα ανοίξει με το μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας γενικής παιδείας και θα κλείσει στις 25 Μαΐου με τις Αρχές Οικονομικής Θεωρίας, μάθημα επιλογής όλων των επιστημονικών κατευθύνσεων.

Πανελληνιες 2011

Τα μαθήματα στα Λύκεια θα λήξουν στις 10 Μαΐου. Στις πανελλαδικές εξετάσεις εκτιμάται ότι θα λάβουν μέρος περίπου 116.000 υποψήφιοι όλων των κατηγοριών. Οι μαθητές και απόφοιτοι που έχουν δηλώσει συμμετοχή στις εξετάσεις είναι: 92.259 για τις εξετάσεις των ημερήσιων Γενικών και Επαγγελματικών Λυκείων (ομάδα Β’),
1.068 για τα εσπερινά ΓΕΛ και ΕΠΑΛ (ομάδα Β’),
22.010 για τα ημερήσια ΕΠΑΛ (ομάδα Α’) και
1.133 για τα εσπερινά ΕΠΑΛ (ομάδα Α’).

Σε ό,τι αφορά τις ημερομηνίες διεξαγωγής Υγειονομικής Εξέτασης και Πρακτικής Δοκιμασίας για όσους υποψήφιους ενδιαφέρονται να εισαχθούν στα Τμήματα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού (ΤΕΦΑΑ), ορίστηκαν από τις 8 Ιουνίου έως και τις 22 Ιουνίου. Επίσης, οι εξετάσεις στα ειδικά μαθήματα θα ξεκινήσουν στις 11 Ιουνίου (με τα Αγγλικά) και θα ολοκληρωθούν στις 20 Ιουνίου (Ελεγχος Μουσικών Ακουστικών Ικανοτήτων).

Στις εξετάσεις των ειδικών μαθημάτων οι υποψήφιοι πρέπει να προσέρχονται στις αίθουσες εξέτασης μέχρι τις 8.00 π.μ. για όλα τα μαθήματα εκτός των Αγγλικών, των Ισπανικών και των Ιταλικών για τα οποία πρέπει να προσέλθουν μέχρι τις 16.30.

Πανελληνιες εξετασεις 2011

Σημειώνεται ότι οι απολυτήριες εξετάσεις για τα μαθήματα που εξετάζονται σε επίπεδο σχολικής μονάδας για τη Γ’ τάξη των ημερήσιων και τη Δ’ τάξη των εσπερινών Γενικών Λυκείων θα ξεκινήσουν στις 27 Μαΐου και θα διενεργηθούν με βάση το αναλυτικό πρόγραμμα που καταρτίζει κάθε Λύκειο χωριστά. Οι απολυτήριες και πτυχιακές εξετάσεις ημερήσιων και εσπερινών ΕΠΑΛ (Ομάδα Α’ και Β’) σε επίπεδο σχολικής μονάδας θα ξεκινήσουν στις 2 Ιουνίου.

Σύμφωνα με το υπουργείο, το πρόγραμμα των επαναληπτικών πανελληνίων εξετάσεων της τελευταίας τάξης των ημερησίων και εσπερινών Γενικών Λυκείων θα ανακοινωθεί αργότερα. Κριτική ωστόσο ασκείται στο Υπουργείο γιατί ανακοινώθηκε το πρόγραμμα χωρίς να έχει ανακοινωθεί ο αριθμός των εισακτέων.

Επίσης για πρώτη φορά οι υποψήφιοι των εσπερινών λυκείων καλούνταί να εξεταστούν πρωΐ όταν οι περισσότεροι εργάζονται.


Της Χαράς Καλημέρη © ΗΜΕΡΗΣΙΑ