”Ξορκίζουν” τη συγκυβέρνηση

Μήνυμα αποφασιστικότητας και ετοιμότητας προς όλες τις κατευθύνσεις έστειλε ο πρόεδρος της ΝΔ κ. Αντώνης Σαμαράς, μιλώντας στην Εκτελεστική Επιτροπή του κόμματός του.

O κ. Σαμαράς δήλωσε ότι “είμαστε έτοιμοι για εκλογές οποτεδήποτε κι αν γίνουν” και ξεκαθάρισε: “Δεν θα δεχθώ συγκυβέρνηση με ένα ΠΑΣΟΚ που δεν μπορεί να τα βρει ούτε με τον εαυτό του, ούτε συμπράξεις με όσους στήριξαν το μνημόνιο, ούτε θα προσφέρω συναίνεση σε θεόσταλτες εξωθεσμικές λύσεις. Εκλέχτηκα για να τα αλλάξω όλα και για να δώσω ελπίδα στον ελληνικό λαό. Δεν παίζω μικροκομματικά παιχνίδια, δεν χρωστάω σε κανένα παρά μόνο να δώσω ελπίδα στον ελληνικό λαό. Αντιλαμβάνομαι και τις μνήμες και τους δισταγμούς”.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιώργος Πεταλωτής άσκησε δριμεία κριτική προς τον αρχηγό της ΝΔ χαρακτηρίζοντας ως “νέα φαντασίωση” του Αντ. Σαμαρά ότι το ΠΑΣΟΚ κρύβεται πίσω από τα σενάρια για συγκυβέρνηση με το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Μάλιστα, απαντώντας σε δήλωση του κ Σαμαρά ότι δεν θα δεχτεί να συμμετέχει σε μια συγκυβέρνηση με το ΠΑΣΟΚ, ο κ. Πεταλωτής απάντησε: “Και ποιος του το πρότεινε;”.

Ο κ. Πεταλωτής είπε ακόμη ότι το ΠΑΣΟΚ έχει τη λαϊκή εντολή να βγάλει τη χώρα από την κρίση και συμπλήρωσε ότι προκειμένου ο κ. Σαμαράς να ασχολείται και να απεργάζεται τέτοιου είδους σενάρια, θα ήταν πιο ωφέλιμο να κάνει τη στοιχειώδη δουλειά που έχει να κάνει, δηλαδή το κόμμα του να δείξει μια σοβαρότητα και να συμβάλει στο ξεπέρασμα της κρίσης που εν πολλοίς δημιούργησε η ίδια η κυβέρνηση της ΝΔ.