Μήνυση κατά του Ψωμιάδη κατέθεσε ο Τρεμόπουλος

Μήνυση κατά του Παναγιώτη Ψωμιάδη για συκοφαντική δυσφήμηση και εξύβριση κατέθεσε ο ευρωβουλευτής των Οικολόγων-Πρασίνων Μιχάλης Τρεμόπουλος, σχετικά με σχόλια του περιφερειάρχη για «αντεθνική» στάση όσον αφορά την ΠΓΔΜ.

Ο ευρωβουλευτής, μετά την κατάθεση της μήνυσης την Παρασκευή, ανέφερε ότι «η προπαγάνδα για τις δήθεν αντεθνικές θέσεις, τις δικές μου και των Οικολόγων Πράσινων, πρέπει να σταματήσει».

«Ο κ. Ψωμιάδης», συνέχισε ο Μ.Τρεμόπουλος, «χρησιμοποίησε εμένα προσωπικά ως σάκο του μποξ για να δώσει έναν άλλο στόχο από την καταδίκη του και τη διαφαινόμενη έκπτωσή του από τη θέση του περιφερειάρχη».

Ο ίδιος ανέφερε πως υπερψήφισε στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο την έκθεση προόδου της ΠΓΔΜ και «ως Πράσινοι, ως ομάδα, υπερψηφίσαμε όλες τις τροπολογίες που κατέθεσε η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ και για πρώτη φορά όλοι οι Πράσινοι (και οι 55 ευρωβουλευτές) είχαν την ίδια θέση».

«Όταν δέχονται τις τροπολογίες που αποδέχεται η ίδια η χώρα σου, και τις οποίες εσύ ο ίδιος υπεράσπισες, τότε δεν μπορείς παρά να υπερψηφίσεις και το τελικό αποτέλεσμα, δεδομένου μάλιστα ότι κάθε ευρωπαϊκή χώρα έχει συμπαρασταθεί στην ευρωπαϊκή προοπτική των γειτόνων της» ανέφερε ο Μ.Τρεμόπουλος.

Ο ευρωβουλευτής ανέφερε ότι το ποσό της αποζημίωσης που ζητά από τον Π.Ψωμιάδη φτάνει τα 40 ευρώ.


ΤΑ ΝΕΑ