Κάνουν το πάθος τους εταιρεία!

Taxibeat

Ο Νίκος ∆ρανδάκης, ο Κωστής Σακκάς και ο Νίκος ∆αµηλάκης είναι οι ιδρυτές της εταιρείας Taxibeat. Πρόκειται για µια νέα υπηρεσία, η οποία µε την τεχνολογία των έξυπνων κινητών τηλεφώνων (smartphones) βοηθά τους πελάτες να εντοπίζουν όλα τα κοντινά ελεύθερα ταξί και να καλούν αυτό που θέλουν να τους παραλάβει.

«Πρόκειται για µια εφαρµογή για το iPhone που παρουσιάζει όχι µόνο τα διαθέσιµα ταξί αλλά και αναλυτικές πληροφορίες για το καθένα, όπως για παράδειγµα το όνοµα του οδηγού, την απόσταση από το σηµείο όπου βρισκόµαστε, καθώς και τη βαθµολογία των προηγούµενων επιβατών προς τον οδηγό.

Αξιολογώντας αυτά τα στοιχεία επιλέγουµε ποιον οδηγό θα καλέσουµε να µας παραλάβει», λέει στα «ΝΕΑ» ο κ. ∆ρανδάκης. Η κλήση αυτή, βέβαια, γίνεται αυτόµατα µε δύο κλικ στην οθόνη του κινητού. «Οταν ο οδηγός αποδεχθεί την κλήση µας, τον βλέπουµε στον χάρτη του κινητού καθώς έρχεται εκεί όπου βρισκόµαστε. Οταν η διαδροµή ολοκληρωθεί βαθµολογούµε πόσο ευχαριστηµένοι είµαστε από τον οδηγό, µια πληροφορία χρήσιµη σε επόµενους επιβάτες».

Η καινοτόµος ιδέα ήταν αρκετή για να µπουν στη λίστα µε τις εταιρείες στις οποίες επένδυσε το Openfund, το πρωτοπόρο επενδυτικό όχηµα για επιχειρηµατικές ιδέες υψηλής τεχνολογίας.

Το Taxibeat αναµένεται να λειτουργήσει έως τα τέλη Απριλίου, ενώ η χρήση της υπηρεσίας θα είναι δωρεάν για τους επιβάτες, αρκεί να διαθέτουν κινητό τύπου iPhone ή Android. Οσο για τους οδηγούς που συµµετέχουν στην υπηρεσία, αυτοί θα χρεώνονται µε 0,49 ευρώ για κάθε πελάτη από το Taxibeat.

Kamibu

Είναι επτά νέοι, ηλικίας 19 έως 23 ετών, οι οποίοι έκαναν το πάθος τους εταιρεία. Ο Αλέξης, ο Ανδρέας, ο Γιώργος, ο Αλέξανδρος, ο Νικήτας, ο Πέτρος και ο ∆ιονύσης ίδρυσαν την εταιρεία Kamibu. «Εταιρεία ανάπτυξης λογισµικού, κοινωνικής δικτύωσης και διασκέδασης», λέει ο ∆ιονύσης Ζήνδρος.

Με το τρισδιάστατο βιντεοπαιχνίδι τους (Virtual Life), οι χρήστες θα µπορούν να συµµετέχουν ταυτόχρονα στον εικονικό και τον πραγµατικό κόσµο. «Απευθυνόµαστε στην παγκόσµια αγορά. Ετσι, έχουµε να ανταγωνιστούµε παγκόσµιους τίτλους. Στο Virtual Life, όµως, συνδυάζουµε τεχνολογίες, εµπειρίες διασκέδασης και κοινωνικής αλληλεπίδρασης µε έναν τρόπο που δεν έχει ξαναγίνει, δηµιουργώντας ένα σύνολο παιχνιδιού που βγάζει νόηµα», λένε οι ιδρυτές, οι περισσότεροι από τους οποίους είναι φοιτητές στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήµιο και το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο. «Στην Ελλάδα, η δηµιουργία εταιρειών και τα λογιστικά είναι πονοκέφαλος».

GourmetOrigins

Η ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΗ τους ιδέα έρχεται από µακριά: Από το Λονδίνο και τη Βαρκελώνη. Ο Μίκελ Ρος και ο Αλεξ Γουάρεϊνγκ κατάφεραν να κερδίσουν την αρχική χρηµατοδότηση από το Openfund.

Το GourmetOrigins είναι ένα διαδικτυακό παντοπωλείο και πελάτες του όσοι θέλουν να αγοράσουν ευρωπαϊκά προϊόντα ανακαλύπτοντας παράλληλα την καταγωγή τους και ποιοι τα παράγουν. «Ο καταναλωτής θα µπορεί να βρει µοναδικά προϊόντα που δύσκολα βρίσκει σε ένα συµβατικό σούπερ µάρκετ», εξηγεί ο Μίκελ.

Η βασική ιδέα των ιδρυτών της εταιρείας ήταν να γεφυρώσουν το κενό ανάµεσα στους παραγωγούς και τους καταναλωτές. Η ποιότητα, η µοναδικότητα των προϊόντων αλλά και τα τρόφιµα µε ονοµασία προέλευσης είναι τα βασικά κριτήρια για να µπουν στα ιντερνετικά ράφια του σούπερ µάρκετ τους. «Ιταλία, Γαλλία, Μεγάλη Βρετανία και Ισπανία είναι οι χώρες των οποίων προϊόντα έχουµε εντάξει. Θα θέλαµε να επεκταθούµε και στην Ελλάδα, µιας και είστε µία από τις πιο πλούσιες χώρες σε προϊόντα µε ονοµασία προέλευσης», τονίζουν.


tanea.gr ΡΕΠΟΡΤΆΖ: ΕΥΗ ΣΑΛΤΟΥ