Δημόσιο: 45.000 υπάλληλοι αορίστου χρόνου θα χάσουν την θέση τους

Δημόσιο: 45.000 υπάλληλοι αορίστου χρόνου θα χάσουν την θέση τους

Οι συντάξεις των δημοσίων υπαλλήλων θα δεχτούν μείωση 50%. Παρόλα αυτά τυχεροί θα πρέπει να νιώθουν και όσοι θα έχουν την δυνατότητα να παίρνουν αυτά τα χρήματα, αφού κυβέρνηση και τρόικα προχωρούν σε… απολύσεις μέσω ΑΣΕΠ.

Όπως σας είχαμε πει από την προηγούμενη εβδομάδα η τρόικα πιέζει για απολύσεις. Και μπορεί τότε ο κ. Ραγκούσης να είχε διαψεύσει την είδηση, λέγοντας πώς δεν θα γίνει καμία απόλυση, αλλά μόνο μετατάξεις, τώρα όμως… «άλλαξε ο Μανωλιός και έβαλε τα ρούχα του αλλιώς».

Τόσο ο υπουργός Εσωτερικών, όσο και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος παραδέχτηκαν την Τρίτη
ότι θα γίνει αξιολόγηση των εργαζομένων στο Δημόσιο μέσω ΑΣΕΠ και όποιοι δεν είναι «άξιοι» θα πηγαίνουν σπίτια τους!

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις περίπου 45.000 υπάλληλοι με σύμβαση αορίστου χρόνου θα αναγκαστούν να εγκαταλείψουν την θέση τους, ενώ όπως αναφέρει η Ελευθεροτυπία οι μετατάξεις θα γίνουν ως εξής:

ΝΠΙΔ 70.000

ΔΕΚΟ 30.000

Τράπεζες (Αγροτική- Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο): 13.000

Τοπική Αυτοδιοίκηση: 12.000

Σύνολο: 125.000.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα τα κριτήρια για την αξιολόγηση των υπαλλήλων, αν και ακόμα δεν έχουν καταρτιστεί στο σύνολο τους, είναι τα χρόνια υπηρεσίας, ο κλάδος, οι τίτλοι σπουδών, η οικογενειακή κατάσταση, αλά και στοιχεία από τον φάκελο του κάθε εργαζομένου για την αποδοτικότητα. Στην συνέχεια ο ΑΣΕΠ θα εξετάζει την αντιστοίχηση των στοιχείων αυτών με τις μετατάξεις. Οι υπόλοιποι θα πουν «αντίο» στις θέσεις τους.


Star.gr