Ανατροπή στην έρευνα για το θάνατο της 16χρονης απο το Ρέθυμνο

Μεγάλη ανατροπή, όπως όλα δείχνουν, στην υπόθεση θανάτου της 16χρονης Στέλλας Ακουμιανάκη, της μαθήτριας που άφησε την τελευταία της πνοή στο νοσοκομείο Ρεθύμνου μετά από κατανάλωση μεγάλης ποσότητας αλκοόλ. Το ενδιαφέρον της ομάδας των αστυνομικών που διερευνά την υπόθεση επικεντρώνουν οι δύο νεαροί φίλοι της άτυχης κοπέλας με τους οποίους είχε βγει για διασκέδαση τη μοιραία νύχτα.

Από τα στοιχεία της προανάκρισης αλλά και από μαρτυρίες, οι αστυνομικοί εμφανίζονται σχεδόν πεπεισμένοι ότι δεν έχει ειπωθεί όλη η αλήθεια για τις κινήσεις της νεαρής παρέας τα ξημερώματα του Μεγάλου Σαββάτου και πιστεύουν ότι οι δύο φίλοι της άτυχης μαθήτριας γνωρίζουν το «μυστικό» για τις συνθήκες υπό τις οποίες η 16χρονη έπεσε σε κώμα.

Ενώ δηλαδή στο πλαίσιο της προανάκρισης υπάρχουν καταθέσεις που περιγράφουν με λεπτομέρειες πού πήγε και τι έκανε η παρέα, στο επίμαχο χρονικό διάστημα, δηλαδή από την έξοδο τους από το μπαρ μέχρι και τη μεταφορά της στο νοσοκομείο, υπάρχει κενό και ασάφεια.

Τις υποψίες των αστυνομικών ενισχύει και η διαπίστωση ότι η παρέα των τριών επισκέφθηκε μπαρ της πόλης, ωστόσο η ποσότητα αλκοόλ που είχαν καταναλώσει ήταν μικρή και δεν δικαιολογεί την άσχημη κατάσταση της άτυχης μαθήτριας.

Η ανατροπή προέκυψε όταν στη διάρκεια της αστυνομικής έρευνας διαπιστώθηκε τελικά ότι η 16χρονη δεν μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο λίγα λεπτά μετά την αποχώρηση της από το τελευταίο μπαρ αλλά φαίνεται ότι με τους δύο φίλους της πήγαν και κάπου αλλού. Η Αστυνομία θεωρεί ότι σε αυτόν το χώρο-τον οποίο έχουν εντοπίσει-η ανήλικη κατανάλωσε υπερβολική ποσότητα αλκοόλ.

Η Αστυνομία πιστεύει ότι οι δύο νεαροί ξέρουν το «μυστικό» για τις συνθήκες υπό τις οποίες η 16χρονη έπεσε σε κώμα και το οποίο δεν θέλησαν-για τους δικούς τους λόγους -να αποκαλύψουν εξ αρχής. Δημοσιογραφικές πηγές αναφέρουν ότι η Ασφάλεια Ρεθύμνου είναι πλέον σε θέση να γνωρίζει όσα πραγματικά συνέβησαν τη μοιραία νύχτα.


ΠΑΤΡΙΣ-ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ