Κορυδαλλός: Παγιδευμένο δέμα με παραλήπτη τον διευθυντή των φυλακών

Στην ελεγχόμενη έκρηξη ύποπτου δέματος που εντοπίστηκε στο Φρουραρχείο των Φυλακών Κορυδαλλού προχώρησαν την Τετάρτη άνδρες του τμήματος εξουδετέρωσης εκρηκτικών μηχανισμών. Όπως διαπιστώθηκε περιείχε αυτοσχέδιο εκρηκτικό μηχανισμό.

Πρόκειται για δέμα το οποίο είχε ως παραλήπτη τον διευθυντή των φυλακών, και μάλιστα υπήρχαν γραμματόσημα από την Ιταλία. Ωστόσο, το πακέτο δεν είχε σφραγίδα από ταχυδρομεία της χώρας.

Όπως έγινε γνωστό από την αστυνομία ο εκρηκτικός μηχανισμός ήταν τοποθετημένος μέσα σε κίτρινο φάκελο μεγέθους Α4 με κυψέλες για τη μεταφορά ευαίσθητων αντικειμένων και εντοπίστηκε από το μηχάνημα ελέγχου εκρηκτικών υλικών (XRAY ) των φυλακών κατά τη διάρκεια ελέγχου της αλληλογραφίας.

Ο παγιδευμένος φάκελος έφερε γραμματόσημα Ιταλίας και ανέγραφε αποστολέα και παραλήπτη με λατινικούς χαρακτήρες. Ως αποστολέα έφερε τα στοιχεία EUROFOR, VIA ARETINA 354, 50136, FIRENZE, ITALIA) και ως παραλήπτης ήταν ο διευθυντής των φυλακών.

Ο φάκελος παραλήφθηκε σήμερα το πρωΐ και κατά τον έλεγχο της αλληλογραφίας κρίθηκε ύποπτος, ενώ από το μηχάνημα φάνηκαν καλώδια στο εσωτερικό του, γι΄αυτό και κλήθηκε η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, ο φάκελος αυτός μοιάζει με άλλους φακέλους που εστάλησαν πρόσφατα στην ελληνική και άλλες πρεσβείες στην Ιταλία και περιελάμβανε μικρή ποσότητα μαύρης πυρίτιδας που όμως θα μπορούσε να τραυματίσει όποιον άνοιγε το φάκελο. Έρευνες για την υπόθεση διεξάγει η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία.
Η συνδεσμολογία ήταν ίδια με της ιταλικής τρομοκρατικής οργάνωσης Fai.