Διαψεύδει ο Κλούνεϊ ότι επισκέφθηκε τη “βίλα των οργίων”

Σύμφωνα με ιταλικά μέσα ενημέρωσης, ούτε οι κάμερες της δημόσιας ιταλικής τηλεόρασης Rai θα λάβουν άδεια για να μπορέσουν να τοποθετηθούν εντός της δικαστικής αίθουσας κατά την πρώτη δικάσιμο της υπόθεσης Ρούμπι-Γκέιτ. Το δικαστήριο του Μιλάνου, που αρχικά είχε απορρίψει μόνο το αίτημα των ξένων τηλεοπτικών καναλιών, επικαλέσθηκε “λόγους ασφαλείας” και κατέστησε σαφές ότι οι εικονολήπτες δεν θα μπορούν να πλησιάσουν ούτε στους διαδρόμους που βρίσκονται κοντά στην αίθουσα στην οποία πρόκειται να τελεσθεί η δίκη.

Αντί για εικόνες, τα μέσα ενημέρωσης θα έχουν στην διάθεσή τους μόνο ηχοταινίες από την εκδίκαση της υπόθεσης, στην οποία ο ιταλός πρωθυπουργός, Σίλβιο Μπερλουσκόνι κατηγορείται για προαγωγή της πορνείας και κατάχρηση εξουσίας.

Όπως σημειώνουν παρατηρητές, μπορεί να θεωρηθεί σχεδόν βέβαιο κατά συνέπεια ότι η είσοδος του δικαστικού μεγάρου της ιταλικής συμπρωτεύουσας, πρόκειται να μετατραπεί από τον Μπερλουσκόνι σε “επικοινωνιακή αρένα”. Όπως συνέβη ήδη δηλαδή την προηγούμενη Δευτέρα, κατά την αποχώρησή του από την δικάσιμο για την υπόθεση αγοραπωλησίας τηλεοπτικών δικαιωμάτων Mediatrade.

Στο μεταξύ, ο ηθοποιός Τζορτζ Κλούνεϊ και η σύντροφός του, Ελισαμπέτα Κανάλις, διέψευσαν τους ισχυρισμούς της δεκαοκτάχρονης μαροκινής Ρούμπι Καρίμα, η οποία είχε δηλώσει στους δικαστές ότι συνάντησε το ζεύγος στη βίλα του Μπερλουσκόνι στο Άρκορε.

“Όλα αυτά μου φαίνονται πολύ περίεργα, από την στιγμή που συναντήθηκα με τον ιταλό πρωθυπουργό μόνο μια φορά, κατά την διάρκεια της προσπάθειάς μου να συλλέξω χρήματα για το Νταρφούρ”, αναφέρει σε ανακοινωθέν του ο Κλούνι.

Από την πλευρά της η Κανάλις, μέσω του δικηγόρου της, υπογραμμίζει ότι “δεν πήρε ποτέ μέρος σε κανένα απολύτως γεύμα, δείπνο ή συνάντηση που μπορεί να οργανώθηκε στην κατοικία του Σίλβιο Μπερλουσκόνι, στο Άρκορε”. Το όλο θέμα προέκυψε χθες όταν δημοσιοποιήθηκε η λίστα –επωνύμων και μη–, μαρτύρων, που οι δικηγόροι του “μίστερ τιβί” και εισαγγελείς έχουν ζητήσει να κλητευθούν στην δίκη της έκτης Απριλίου στο Μιλάνο.

Αυτό που μένει να διαπιστωθεί τώρα, είναι αν τελικά ο αστέρας του Χόλιγουντ, σε περίπτωση που το δικαστήριο τον καλέσει ούτως ή άλλως να καταθέσει θα αποφασίσει να παρουσιαστεί σε κάποια από τις δικάσιμες του “Ρούμπι-Γκέιτ”.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ