Το Android θα κυριαρχήσει το 2012 στα smartphones

Το ένα στα δύο smartphones που θα κυκλοφορούν το 2012 στην αγορά θα φέρει το λογισμικό Android που έχει δημιουργήσει η Google.

Η εκτίμηση προέρχεταιν από μία νέα έρευνα που δημοσιοποίησε την Πέμπτη η ειδικευμένη στον χώρο εταιρεία Gartner Inc. η οποία, επιπροσθέτως, εκτιμά ότι το λειτουργικό Symbian της Nokia, το οποίο ήταν κυρίαρχο με μερίδιο αγοράς 38% πέρσι, θα υποχωρήσει μόλις στο 5% της αγοράς.

Η Nokia, ως γνωστόν, έχει ανακοινώσει ότι θα συνεργαστεί με τη Microsoft για την αξιοποίηση του λογισμικού του Windows Phone, το οποίο η Gartner εκτιμά ότι θα έχει το 11% της αγοράς τον επόμενο χρόνο.

Το Android διατίθεται σε μία ευρεία γκάμα smartphones της Motorola, της HTC και άλλων και οι ειδικοί εκτιμούν ότι όσο οι εταιρείες που διακινούν συσκευές με το λογισμικό της Google θα επιδιώκουν να κερδίζουν μερίδια αγοράς, οι τιμές πώλησης θα υποχωρούν.

Η Apple με το iPhone, η οποία έχει φέτος σχεδόν το 20%, προβλέπεται ότι θα υποχωρήσει στο 17% σταδιακά μέσα στα επόμενα τέσσερα χρόνια, ενώ η RIM που έχει ρίξει στην αγορά το BlackBerry θα δει το μερίδιό της έως το 2015 να μειώνεται στο 11% από το 13% φέτος.


protothema.gr