Συμφωνία για μέτρα 5,5 δισ. ευρώ

«Τελικά δεν πάμε για μέτρα 4,5% που θέλει το ΔΝΤ, αλλά 3% του ΑΕΠ» ανέφερε κυβερνητικό στέλεχος μετά τη συνεδρίαση του ΚΥΣΟΙΠ
simfonia
Σε μέτρα άνω των πέντε δισ. ευρώ έχει συμφωνήσει η κυβέρνηση με την Τρόικα, όπως προκύπτει από τα λόγια κυβερνητικού στελέχους, μετά τη σημερινή συνεδρίαση του Κυβερνητικού Συμβουλίου Οικονομικής Πολιτικής (ΚΥΣΟΙΠ).

«Τελικά δεν πάμε για μέτρα 4,5% που θέλει το ΔΝΤ, αλλά 3% του ΑΕΠ, δηλαδή περίπου 5,5 δισ.» ανέφερε το κυβερνητικό στέλεχος, μιλώντας υπό το καθεστώς της ανωνυμίας, μετά το τέλος της συνεδρίασης του ΚΥΣΟΙΠ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, προβλήματα φαίνεται πως υπάρχουν ακόμα και για τα φορολογικά μέτρα του 2018, το ύψος των οποίων έχει προσδιοριστεί στα 1,8 δισ. ευρώ.

Αναφορικά με το χρέος, για το οποίο η κυβέρνηση ελπίζει ότι θα καταφέρει να κερδίσει κάτι, στην ερώτηση αν «η στάση του κ. Σόιμπλε προβληματίζει την κυβέρνηση», η απάντηση του κυβερνητικού στελέχους ήταν ότι πρέπει να προχωρήσει (το θέμα του χρέους), αφού κάτι τέτοιο είναι επιθυμία και του ΔΝΤ, χωρίς να κρύψει όμως τον προβληματισμό του για την στάση του Γερμανού υπουργού Οικονομικών, ο οποίος θεωρεί ότι η σχετική συζήτηση είναι δευτερεύουσας σημασίας τη δεδομένη χρονική στιγμή.