Πωλούνται δώδεκα ελληνικά νησιά! Το “αφεντικό” τρελάθηκε

Δώδεκα ελληνικά νησιά δημοπρατεί η καναδέζικη ιστοσελίδα, privateislandonline, στο Αιγαίο και στο Ιόνιο Πέλαγος.

Ενδεικτικά, η νήσος «Καρδιώτισσα», στο Κεντρικό Αιγαίο, πωλείται 6.500.000 ευρώ, η «Mικρή Αμοργός» με 6.100.000 ευρώ, η «Ναυσικά» με 6.100.000 ευρώ το «Καλτονήσι» πωλείτε με 5.500.000 ευρώ

Ο βουλευτής του ΛΑΟΣ, Γιώργος Ανατολάκης, κατέθεσε ερώτηση προς το υπουργείο Εξωτερικών για να πληροφορηθεί:

α) Τίνος ιδιοκτησία είναι τα παραπάνω νησιά που προσφέρονται για πώληση;

β) Είναι νόμιμη η δραστηριότητα τέτοιων ιστοσελίδων και εάν όχι, με τι τρόπο θα .εξασφαλιστεί η νομιμότητα; και

γ) Με ποιους τρόπους θα προστατευθούμε από κακόβουλους που δυσφημούν την κυριαρχία της πατρίδας μας σε ελληνικά νησιά;

Η απάντηση του υπουργείου Εξωτερικών προς τον βουλευτή του ΛΑΟΣ ήταν πως το συγκεκριμένο υπουργείο δεν είναι αρμόδιο κι έτσι ο Γιώργος Ανατολάκης επανήλθε με νέα ερώτηση προς όλα σχεδόν τα υπουργεία, προκειμένου να υπάρξει ενημέρωση για το σημαντικό αυτό ζήτημα.

Δεν είναι δύσκολο για τον οποιονδήποτε από εμάς να φέρει στο μυαλό του την κατηγορηματικότατη απάντηση του πρωθυπουργού Γ. Παπανδρέου αναφορικά με την πώληση ελληνικών νησιών, σε συνέντευξή του που δημοσιεύθηκε στη γερμανική εφημερίδα «Bild» πριν από λίγο καιρό.

Ποιος πουλάει τα νησιά μας στο Internet;
«Κάτι τέτοιο αποκλείεται. Πρέπει να καταλάβετε πόσο σημαντικά είναι αυτά τα νησιά για τους Έλληνες και για την ελληνική ιστορία. Έχουν διατεθεί τεράστια ποσά από τον προϋπολογισμό για την άμυνα, προκειμένου να προστατευτούν αυτά τα νησιά κοντά στις τουρκικές ακτές. Εκτός τούτου τα νησιά αποτελούν πολιτιστική κληρονομιά, την οποία εκτιμούν και οι Γερμανοί τουρίστες. Αν πουλούσαμε τα νησιά μας σε κάποιους πάμπλουτους, δεν θα είχε πια κανένας πρόσβαση σε αυτά. Θέλουμε να αναπτύξουμε με ευαισθησία και με οικολογικό τρόπο αυτά τα μοναδικά φυσικά τοπία. Αυτό θα μας αποφέρει πολύ περισσότερα», είχε δηλώσει ο πρωθυπουργός.

Παρόλα αυτά υπάρχουν δεδομένα τα οποία τον διαψεύδουν. Δεδομένα τα οποία είχε φέρει στην Βουλή ο Βουλευτής Β΄ Πειραιώς Γιώργος Ανατολάκης.

Σύμφωνα με την ερώτηση του Βουλευτή το τελευταίο διάστημα έχουν εμφανιστεί στο Ιντερνέτ διεθνείς ιστοσελίδες, που έχουν ως περιεχόμενό τους την πώληση ελληνικών νησιών!

Επίσης, η αμερικάνικη ιστοσελίδα www.buygreekislands.com, προτείνει την αγορά οικοπέδων σε διάφορα μη οικοδομήσιμα νησιά της Ελλάδας και έχει προχωρήσει σε διαφημιστική καταχώρηση στην αμερικάνικη εφημερίδα «San Francisco Chronicle».

Ο Γιώργος Ανατολάκης ερωτά τον Υπουργό Εξωτερικών:

α) Τίνος ιδιοκτησία είναι τα παραπάνω νησιά που προσφέρονται για πώληση;

β) Είναι νόμιμη η δραστηριότητα των δημιουργών των δύο αυτών ιστοσελίδων και εάν όχι, με τι τρόπο θα εξασφαλίσετε την νομιμότητα ;

γ) Με ποιους τρόπους θα προστατευθούμε από κακόβουλους που δυσφημούν την κυριαρχία της Πατρίδας μας σε Ελληνικά νησιά;

Δυστυχώς η απάντηση που εισέπραξε ο Βουλευτής από το Υπουργείο Εξωτερικών είναι περίεργα ελλιπής, καθώς το μόνο που αναφέρει το Υπουργείο είναι ότι δεν έχει αρμοδιότητα για το θέμα. Μετά από αυτό ο Γιώργος Ανατολάκης επανέρχεται και καταθέτει την Ερώτηση πλέον προς σχεδόν όλα τα Υπουργεία. Δηλαδή προς τα Υπουργεία Οικονομικών, Περιφερειακής Ανάπτυξης, Εσωτερικών, Θαλασσίων Υποθέσεων και Νήσων, Πολιτισμού και Τουρισμού, Δικαιοσύνης καθώς και προς τον Υπουργό Επικρατείας αρμόδιο για τις επενδύσεις.

Ελπίζουμε αυτήν την φορά να βρεθεί εάν υπάρχει Κρατικός Φορέας που είναι υπεύθυνος ή ενήμερος ή τουλάχιστον ευαίσθητος για ένα τόσο σημαντικό ζήτημα που αφορά την κυριότητα Ελληνικών νησιών.

Δυστυχώς η συγκεκριμένη κατάσταση δεν έχει αλλάξει μέχρι σήμερα και οι δύο ιστοσελίδες εξακολουθούν να έχουν προς πώληση νησιά μας. Ήρθε η ώρα κάποιος επιτέλους να βγει υπεύθυνα και να πει αν η πατρίδα μας είναι προς πώληση ή όχι, πρέπει κάποιος να μας δώσει μια πειστική αλλά και αληθινή απάντηση για το αν οι γερμανικές παραινέσεις έγιναν πράξη και πραγματικότητα, τέλος πρέπει κάποιος να μας πει, αν ο μηχανισμός στήριξης είναι μηχανισμός ξεπουλήματος σε τιμή ευκαιρίας.


Zougla.gr/dimokratiki.gr