Ο Κώστας Τσάκωνας σε απεργία πείνας

Ο Κώστας Τσάκωνας σε απεργία πείνας

Το χρονικό

Το 2004 ο Κώστας Τσάκωνας διερχόμενος με τη βέσπα του από την Ηλία Ηλιού, έπαθε ένα όχι και τόσο συνηθισμένο ατύχημα. “Προσγειώθηκε” πάνω του ένα δέντρο ύψους 15 μέτρων !!!! Ευτυχώς φορούσε κράνος και η ζημιά δεν ήταν ανεπανόρθωτη αλλά του προκάλεσε απώλεια πρόσφατης μνήμης. Συγκεκριμένα, όπως αναφέρεται στην ιατρική γνωμάτευση, ο ασθενής «πάσχει από έντονη σημειολογία μετακακωσικού συνδρόμου με ζάλη, κεφαλαλγία, αστάθεια, διαταραχές στην πρόσφατη μνήμη και στην ικανότητα συγκέντρωσης από πτώση υλοτομούμενου δέντρου».

Αυτή η κατάσταση δυσκόλεψε πάρα πολύ τον ηθοποιό στην καθημερινότητά του αλλά πολύ περισσότερο στο κομμάτι της δουλειάς του.

«Αμέσως κυκλοφόρησε η βρόμα στο θέατρο» εξηγεί ο ίδιος «ότι ξεχνάω τα λόγια μου. Κι ενώ είχα συμφωνήσει να ακολουθήσω τον θίασο στον οποίο συμμετείχα τον χειμώνα ως πρωταγωνιστής μετην επιθεώρηση.Τα θέλει ο Κωλοτράβας για ογδόντα τέσσερις παραστάσεις με το ποσό των 700 ευρώ για κάθε παράσταση, έμεινα κλινήρης χάνοντας 58.800 ευρώ, τα οποία και διεκδικώ».

Υπέυθυνο για το τότε ατύχημα του θεωρεί τον Δήμο Αθηναίων διότι εκεί κοντά υπήρχε συνεργείο του που έκανε εργασίες τέτοιες που μπορούσαν να επηρρεάσουν την στατικότητα του δέντρου.

Ο Κώστας Τσάκωνας κατέφυγε σε αγωγές εναντίον του Δήμου και ορίστηκε δικάσιμος τον Μάιο του 2011 αλλά άκρη δεν φαίνεται να βγάζει. Μάλιστα, έφτασε στο σημείο να στείλει μέχρι και επιστολή στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Έτσι, δεδόμενου του αδιεξόδου μπροστά στο οποίο βρίσκεται, δήλωσε πως θα προχωρήσει σε απεργία πείνας μήπως και δοθεί κάποια λύση στο πρόβλημά του…


patris news