Νίκος Καρανίκας Βιογραφικό

O Νίκος Καρανίκας με το πλούσιο του βιογραφικό και τους συνεχείς αγώνες είναι και επίσημα ο νέος ειδικός σύμβουλος του Πρωθυπουργού

 

nikos-karanikas

Ο Νίκος Καρανίκας, σύμφωνα με το βιογραφικό του ως υποψηφίου δημοτικού συμβούλου στις προηγούμενες δημοτικές εκλογές με τη δημοτική κίνηση Θεσσαλονίκη – Ανοιχτή Πόλη:

καρανικας-βιογραφικο

«Αδιόριστος εκπαιδευτικός-σερβιτόρος. Γεννήθηκα το ’69, σχολείο πήγα, γράμματα έμαθα, όπως με προέτρεπαν και οι γονείς μου για να γίνω άνθρωπος. Από τα εφηβικά μου χρόνια όμως, κατάλαβα ότι άνθρωπος γίνεσαι στο συλλογικό και στους κοινωνικούς αγώνες και επίσης, ότι η καριέρα είναι σαν την χολέρα. Από μαθητής, μέλος της Κ.Ν.Ε. -ως το ’92, ιδρυτικό μέλος της νεολαίας ΣΥΝ., αρνητής στράτευσης και μέλος του Συνδέσμου Αντιρρησιών Συνείδησης. Ιδρυτικό μέλος του ελληνικού κοινωνικού Φόρουμ, συμμετείχα ενεργά σ’ όλες τις ευρωπαϊκές και τοπικές κινητοποιήσεις. ΣΥΡΙΖΑ σήμερα και μέλος της ΚΠΕ του Συνασπισμού.

Στα ζητήματα της τοπικής αυτοδιοίκησης μυήθηκα ως μέλος της δημοτικής κίνησης ‘Θεσσαλονίκη των πολιτών και της οικολογίας’ και μέσα από κινήσεις για την υπεράσπιση των ελεύθερων χώρων, ενάντια στην υποθαλάσσια, τις κεραίες κινητής τηλεφωνίας, για την σχολική στέγη και βασικά στην ανοιχτή συνέλευση και τις κινητοποιήσεις των κατοίκων της γειτονιάς ( E΄ διαμέρισμα) για τα ζητήματα της καθημερινότητας στην πόλη. Τα προσωπικά μου εξακολουθούν να είναι προσωπικά μου και δεν τα εκθέτω.».

Οι αντιδράσεις για τον διορισμό του Νίκου Καρανίκα είναι πολλές με τα κορυφαία μέσα να αναφέρουν για απευθείας διορισμό απο τον πρωθυπουργού.

Ο Νίκος Καρανίκας σε αφιέρωμα της εσπρεσσο για την επιτυχία του να διοριστεί σύμβουλος του πρωθυπουργού
Ο Νίκος Καρανίκας σε αφιέρωμα της εσπρεσσο για την επιτυχία του να διοριστεί σύμβουλος του πρωθυπουργού

Η Νέα Δημοκρατία για τον Νίκο Καρανίκα

Την αποπομπή εντός της ημέρας του Νίκου Καρανίκα από τη θέση του συμβούλου του πρωθυπουργού ζητά η ΝΔ.

“Μεταξύ άλλων απίθανων και ανόητων που δημόσια υποστηρίζει, εκθειάζει έργα και ήμερες της διεθνούς τρομοκρατίας”, αναφέρει σε σχετική ανακοίνωσή της η ΝΔ σημειώνοντας ότι “ο εκλεκτός του πρωθυπουργού έφτασε στο σημείο να χαρακτηρίζει ως “αριστούργημα τέχνης” την τραγωδία των κατεστραμμένων δίδυμων πύργων”.

Όλα αυτά δεν είναι αστεία, είναι πολύ σοβαρά, τονίζει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης και κάνει λόγο για ανεκδιήγητες επιλογές του πρωθυπουργού “διορίζοντας ως συμβούλους του, απίθανους ανθρώπους”.

nikos-karanikas-bio

αναδημοσίευση: protothema.gr