Εισαγγελέας: «Ένοχοι Κεντέρης Θάνου Τζέκος»

Την ενοχή όλων των εμπλεκόμενων στην υπόθεση του ατυχήματος Κεντέρη-Θάνου εισηγήθηκε σήμερα ο Εισαγγελέας Γιώργος Πέτρου. (Κεντερης Θανου κ987)

Δεν έγινε ποτέ τροχαίο ατύχημα, δήλωσε κατηγορηματικά ο εισαγγελέας κι επέμεινε στη θέση του ότι τόσο οι δύο αθλητές, όσο και ο Χρήστος Τζέκος έχουν τελέσει τα αδικήματα για τα οποία κατηγορούνται.

Ο εισαγγελέας ανέφερε πως δεν προκύπτει κανένα στοιχείο πως το ατύχημα συνέβη πραγματικά, σημειώνοντας: «Ουδέποτε έλαβε χώρα το συμβάν. Τα όσα κατέθεσαν μεταγενέστερα οι κατηγορούμενοι Κεντέρης, Θάνου, Τζέκος και ο αυτόπτης μάρτυρας Σακελαρίου ήταν ψευδή», και πρόσθεσε ότι δεν υπάρχει λόγος νοσηλείας των αθλητών στο ΚΑΤ: «Ήταν ψευδή όλα, δεν είχαν πάθει τίποτα».

Για την παράβαση καθήκοντος των επτά γιατρών, ο εισαγγελέας θεώρησε ότι την έπραξε ο Μπαλτόπουλος που διέταξε την εισαγωγή και δήλωσε πως οι αθλητές δεν μπορούν να καταθέσουν στην Τροχαία ή να δώσουν αίμα. Για τους υπόλοιπους έξι γιατρούς θεώρησε πως υπάρχει μόνο η συνέργεια.

Όσο για ελαφρυντικά, στην περίπτωση των αθλητών αναγνώρισε πως υπάρχουν καθώς είχαν «ψυχική εξάρτηση από τον προπονητή» και για τους γιατρούς επειδή «είχαν απέναντι τους δυο θρύλους της Ελλάδας».

Αντίθετα, δεν αναγνώρισε ύπαρξη ελαφρυντικών στην περίπτωση του Τζέκου, για τον οποίο ανέφερε πως τέλεσε τα αδικήματα για τα οποία κατηγορείται σχετικά με τα σκευάσματα που βρέθηκαν έπειτα από την έρευνα στην εταιρία του.

Η δίκη θα συνεχίσει την ερχόμενη Παρασκευή.


ΤΑ ΝΕΑ