Βρέθηκε το εμβόλιο κατά του καρκίνου;

Μια είδηση που θα πλημμυρήσει με χαρά και θα δώσει ελπίδα σε χιλιάδες ανθρώπους σε όλο τον κόσμο που έχουν προσβληθεί από κάποια μορφή του καρκίνου, δημοσιεύει σήμερα το Έθνος.

Πρόκειται όπως σημειώνει το δημοσίευμα για ένα εμβόλιο-ασπίδα κατά όλων των μορφών του καρκίνου, το οποίο είναι στην τελική φάση των κλινικών δοκιμών και το οποίο ενδέχεται να κυκλοφορήσει έως τα τέλη του 2013!

Το TeloVac, όπως λέγεται το εμβόλιο, αρχικά σχεδιάζεται για μία από τις πλέον θανατηφόρες μορφές της νόσου, αυτή του παγκρέατος. Ήδη έχουν ξεκινήσει οι δοκιμές σε περισσότερους από 1.000 ασθενείς σε 53 βρετανικά νοσοκομεία, όπως αναφέρουν τα βρετανικά μμε.

Το εν λόγω εμβόλιο, όπως εξήγησε ο επικεφαλής της μελέτης, Δρ. Τζον Νεοπτόλεμο, ανήκει σε μια νέα γενιά φαρμάκων, περιέχει μικρά τμήματα της πρωτεΐνης τελομέρασης και στοχεύει στην ενεργοποίηση του ανοσοποιητικού συστήματος, ώστε να μπορεί να αναγνωρίζει αυτά τα κύτταρα εμποδίζοντας μια μελλοντική υποτροπή.

Κι αυτό γιατί όπως εξηγούν οι ειδικοί, ένα από τα μεγάλα προβλήματα με τη θεραπεία του καρκίνου είναι πως σχεδόν πάντα απομένουν μερικά κακοήθη κύτταρα από τα οποία μπορεί να αναπτυχθεί νέος καρκίνος.

Επιπλέον, από φέτος κιόλας η παρασκευάστρια εταιρεία του εμβολίου ανακοίνωσε πως θα ξεκινήσει αντίστοιχες δοκιμές και σε ασθενείς με καρκίνο του πνεύμονα, ενώ οι ερευνητές τονίζουν πως το ίδιο εμβόλιο ενδεχομένως να αποδειχθεί αποτελεσματικό και για την καταπολέμηση του καρκίνου του δέρματος και του ήπατος.


star.gr