Εφημερίδες

Μακαρίτες συνταξιούχους εντόπισε ο έλεγχος του ΙΚΑ

Διακόσιες σαράντα τέσσερις συντάξεις εξακολουθούσαν να καταβάλλονται στους δικαιούχους και μετά το θάνατό τους όπως εντοπίστηκε από τους ελέγχους που έχουν διενεργηθεί μέχρι σήμερα στα υποκαταστήματα του ΙΚΑ αποκάλυψε στη Βουλή ο αναπληρωτής υπουργός Εργασίας Γιώργος Κουτρουμάνης, απαντώντας σε σχετική ερώτηση των βουλευτών Ν. Νικολόπουλου, Θ. Καράογλου και Α. Καριπίδη.

Συνδικαιούχοι των λογαριασμών συνέχιζαν να εισπράττουν τις συντάξεις του ΙΚΑ ακόμη και χρόνια μετά το θάνατο των δικαιούχων ζημιώνοντας τον οργανισμό με εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ.
Σύμφωνα με τον κ. Κουτρουμάνη το ΙΚΑ έχει ξεκινήσει το τελευταίο διάστημα συστηματικούς ελέγχους στα αρχεία των συνταξιούχων του ξεκινώντας απ’ όσους γεννήθηκαν πριν το 1922.

Οι έλεγχοι έχουν ολοκληρωθεί μέχρι στιγμής σε 38 υποκαταστήματα του ΙΚΑ και από τις 1.669 περιπτώσεις που εντοπίστηκαν, οι 244 είχαν αποβιώσει χωρίς να δηλωθεί στις υπηρεσίες του ιδρύματος, οπότε και οι συντάξεις εξακολουθούσαν να εισπράττονται από τους συγγενείς. Σε 13 περιπτώσεις υπήρξε άρνηση επιστροφής των χρημάτων που απαίτησε το ΙΚΑ και εκδόθηκαν καταλογιστικές αποφάσεις κατά των συδικαιούχων του κοινού λογαριασμού ή των κληρονόμων του αποβιώσαντος συνταξιούχου και θα προχωρήσουν οι διαδικασίες είσπραξης των ποσών που αντιστοιχούν στις συντάξεις που δόθηκαν μετά θάνατον.


enet.gr

Photo Gallery

Copyright © 2011 efhmerides.info | Designed by ATG Network SEO | Εφημερίδες | Επικοινωνία manmeds.top | 502: Bad gateway

Error 502 Ray ID: 3ef9b816b76f7e69 • 2018-02-19 13:54:37 UTC

Bad gateway

You

Browser

Working
Detroit

Cloudflare

Working
manmeds.top

Host

Error

What happened?

The web server reported a bad gateway error.

What can I do?

Please try again in a few minutes.